Heja Sjuksköterskorna!

22:16

Eftersom jag själv är arbetsgivare vet jag att frågor om lönekrav inte är speciellt lätta att hantera. Å ena sidan vill man självklart att alla ska vara nöjda och känna att de får betalt för sin arbetsinsatts. Å andra sidan måste det gå ihop i slutändan. Intäkterna måste täcka utgifterna, annars har ingen på företaget kvar jobbet till slut.

Men om jag bortser från det för ett ögonblick, i synnerhet eftersom jag inte har den blekaste aning om hur landstingens budgetar ser ut. Om jag nu ger blanka fan i debet och kredit så tycker jag så här; Ge sjuksköterskorna högre lön! Ge dem en miljon i månaden. Minst.

De jobbar och sliter och gör ett alldeles fantastiskt jobb. De drar i princip hela lasset när det gäller patientkontakt eftersom läkarna är så få och har så lite tid. De har obekväma arbetstider, stort ansvar och många gånger tunga fysiska arbetsuppgifter.

Jag vet vad jag talar om. Jag har mer kontakt med sjukvården än de flesta. Faktum är att jag träffar sjuksystrar betydligt oftare än jag ser mina egna systrar.

Som sagt, nu har jag kanske inte hela bilden, men ändå. Ge dem sina 1700 spänn mer om året i månaden, för bövelen!

Andra bloggar om: , , ,

13 kommentarer

 1. Jag blir Rörd av mycket du skriver, jag har började läsa din blogg idag ca kl 15.00, och nu har jag läst den och klockan är 22.50, det gick inte att släppa! helt underbar blogg! Och vilka underbara och kloka barn du har!
  Lycka till Abbe!

  SvaraRadera
 2. Hej Abbe med familj!

  "Råkade" hamna på din blogg när jag googlade ordet strejk. Ville kolla in vad som stod om vårdförbundets varsel i övriga delar av Sverige.
  Nu har jag läst en hel del och tittat på filmer om Abbe och hans kamp, vilket mycket av det rörde mig till tårar.
  Vilken fantastisk kille Ni har och vilket fantastisk familj Ni är.
  Som sjuksköterska värdesätter jag varje tillfälle att ta del av patienters och anhörigas egna berättelse, det ger så mycket tillbaka, Tack.
  Vill även tacka för vad du skrev om oss sjuksköterskor i vården, det värmde!

  Lycka till Abbe!

  SvaraRadera
 3. 1700 per år!??

  Är det inte MER de begär?! Det skulle de göra.

  Allvarligt. 1700 kr utslaget på ett år är ju ... peanuts

  SvaraRadera
 4. 1700 :-/månad och år är vad vårdförbundet yrkar på inte 1700 utslaget på 12 månader!

  SvaraRadera
 5. Lousie: Oj!! Nu rodnar jag nästan lite. Tackar och bockar för den fina komplimangen.

  Suzz: Det var roligt att höra. Hjärtligt välkommen hit, och välkommen tillbaka. Lycka till med lönerna nu!

  Ms Garbo: Det tyckte jag med. Men det var visst inte rätt. Fast det har låtit så i media.

  Tigermamman: Eler hur?

  Suzz igen: Aha. Det var ju lite mer, men ändå inga orimligheter tycker jag. Jag reagerade på att det var så himla lite man begärde. Det är den bild jag har fått i media. Men nu har jag rättat till det. Kämpa på!

  SvaraRadera
 6. Jag unnar gärna sjuksyrror 1700 mer i månaden.
  Absolut.

  Om två månader tänker jag föda barn. Jag är väldigt väldigt förtjust i tanken på att det finns duktiga och professionella sjuksyrror och barnmorskor där, på förlossningen och på BB.

  Jag är livrädd nog som det är, även utan att fundera över de rent medicinska aspekterna av en förlossning...

  SvaraRadera
 7. Jag blir grymt glad av att läsa dina ord! Som vice lokalordförande i Vårdförbundet vill jag ge dig en stor PUSS och helst av allt publicera hela ditt inlägg på vardforbundet.se :-)

  Och det är såklart 1700 kr/månad som är ett av våra yrkanden. Inget annat.

  SvaraRadera
 8. Hej igen!

  Kom visst tillbaka igen till Heja Abbe, var bara tvungen att läsa resten av bloggen :)

  Jag håller med om att det i medierna har låtit som 1700/år, många som har missuppfattat det.
  Tänk vad kul att stora delar av allmänheten tycker att vi kämpar för det rätta....rättvisa löner till livsviktiga yrken! Det känns bra att veta att så många stöttar oss i detta. Tänk vilken fantastisk värld det varit om även arbetsgivaren fattat galoppen, då hade inte tredje part behövt komma ikläm. Men denna gången är vi redo att kämpa, kämpa för det enda rätta! Tack för ert stöd....kram till er alla!

  SvaraRadera
 9. Lillasysteryster: Feel free, till både och. :-)

  Suzz: Som sagt, välkommen. Jag är så impad av folk som orkar läsa hela bloggen. jag håller tummarna för er.

  SvaraRadera
 10. Först och främst: tack! Det känns skönt att någon annan än vi själva anser att vi förtjänar högre lön. Tyvärr underlättar inte orden "systrar" eller "sköterskor" vår kamp för högre status. Vi blandas ofta ihop med en annan yrkeskategori, nämligen de gymnasieutbildade undersköterskorna. Att fel titlar används om oss beror säkert på att man inte vet skillnaden mellan yrkena och de vitt skilda ansvarsområdena. Rätt titel är ett steg i rätt rikting för att synliggöra vår yrkeskategori.
  Mvh

  SvaraRadera
 11. Om vi även i framtiden vill ha kompetenta människor med empati, glädje för sitt jobb så ska vi börja betala NU. Vad är allt annat värt om vi inte har bra människor som tar hand om oss när vi är sjuka?

  Jag tycker att ditt inlägg här är extremt bra!

  SvaraRadera
 12. heja abbe och heja abbes pappa
  hälsningar
  barnmorska

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.