Pussel

23:45

Det har varit en hektisk helg. Knappt hade mamman hunnit komma hem från NY förrän det var dags att skiljas åt igen. Det krävs nästan en högskoleutbildning inom logistik för att vara småbarnsförälder. Ändå har jag bara två barn. Och ändå har de inte börjat med massor av aktiviteter. Vänta du bara, Abbepappan.

Gårdagen bjöd först mamman på simskola nummer ett med Abbe, medan jag tog med storebror till förskolan där vi hade städdag. Det är ju det där med föräldrainsatts när man har barnen på ett kooperativ. På gott och ont. Mest på gott egentligen, men precis när man ska iväg och lägga en av sina lediga dagar på dagis, känns det lite mer åt ont-hållet.

Storebror hjälpte till på ett alldeles strålande sätt. Han torkade av alla leksaker – på Abbes avdelning – och hyllan där de står, medan jag torkade lister, putsade fönster, skurade golv och så vidare. Efter Abbes simskola plockade mamman upp storebror hos mig, tog med honom till nästa simskolepass, medan mormor & co kom och tog hand om Abbe. Jag fejade på.

Mormor tog killarna med hem till sig efter att alla simskolor var avklarade, mamman och jag bytte om och åkte till en överraskningsfest för en kompis som fyllde 40. Taxi på natten hem till mormor, som bor nära festen vi var på.

I morse fick vi snabba oss hem; mamman skulle till Uddevalla och planera inför ett bröllop där hon ska vara tärna, och storebror skulle på barnkalas. Lämna honom, hem och laga lunch åt Abbe, hämta brorsan igen.

Så där har det hållit på. Ska bli skönt att komma till jobbet i morgon.

8 kommentarer

 1. Jag håller med dig! Och jag har också bara två barn, varav den ena inte börjat med några aktiviteter utanför hemmet ännu...

  Förresten. Vår administratör på Vårdförbundet hittade ditt inlägg "heja sjuksköterskorna" och mailade ut det till hela styrelsen! Jag hade inte tipsat utan hon hittade det ändå. Coolt va? Ditt inlägg var riktigt, riktigt bra och precis sådant stöd som vi behöver!

  SvaraRadera
 2. Uddevalla! Där bor ju jag! Så blev världen liten igen;-)

  Jag har 10 år mellan barnen, då kommer man undan lindrigare;-) Men det blir låååångvarig taxiverksamhet.

  SvaraRadera
 3. Ja detta med att det är skönt att komma till jobbet är något som jag säger ofta.

  Ibland undrar man hur man får ihop dagarna och jag har också bara två barn.

  Undrar hur det ska gå när tjejerna börjar skolan med logistiken!?

  Men idag har jag det inte skönt på jobbet utan sitter hemma med hesa, kraksande och hostande tjejer i stället.

  SvaraRadera
 4. shiet.. jag har inga ungar å ändå fullt upp! nu vet jag vad som väntar ;)

  SvaraRadera
 5. Jag undrar.. Jobbar ni heltid båda två?
  Eller frågan kanske istället borde vara,hur många timmar går Abbe på dagis? Har själv en kille på 4 med hjärt"bekymmer" och han fixar inte dagis fullt ut ännu.

  SvaraRadera
 6. Jag är ensamstående mamma med en dotter med barnreumatism och en son med Aspergers jag skulle tycka det vore hur roligt som helst om de hade en aktivitet utanför hemmet som de ville göra.

  Våra situationer och liv ser helt annorlunda ut här.

  Jag är glad för att era barn är aktiva och klarar av det.

  :-)

  SvaraRadera
 7. Det blir ju på andra sätt lättare när barnen är äldre. Livet blir inte en stafett där man måste lämna över pinnen i rätt tid till sin partner. En dag klarar barnen sig själv en liten stund, nästa dag lite längre. en dag cyklar de själva till fotbollsträningar och kompisar. Och själv har man de lite småtråkigt på eftermiddagarna!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.