Byggare Bob.

22:32

Puh. Värsta hantverkardagen börjar lida mot sitt slut. Efter att ha tillbringat söndagen spacklandes, slipandes och målandes i en källare på Montessoriskolan känner jag mig rätt mör nu.

Det är så med föräldrakooperativ. På gott och ont. För att få verksamheten att gå ihop och pengarna att komma barnen till nytta i största möjliga mån, krävs insatser från föräldrarna. Förutom ett par städdagar per år – då alla deltar – har man fördelat alla övriga uppgifter mellan familjerna. Diverse olika grupper finns, och jag (eller rättare sagt vi) ingår i något som kallas fixargruppen. Det vill säga, snickra, måla, bygga, laga och fixa.

På vårt Montessori går barn från ett-och-ett-halvt-åringarna på förskolan upp till sjätte klass. Nu behövdes nya grupprum i skoldelen. Egentligen finns en fixargrupp för skolan och en för förskolan, men eftersom det var ett rätt stort projekt och dessutom bråttom hjälptes båda grupperna åt. Om några år är det ju storebror som sitter i det där grupprummet. Konstigt.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer

 1. Liten fråga till en klok man som du ;-)Har satt upp Neo på en montessori-förskola här i Sthlm. Vilken är den största fördelen med deras pedagogik tycker du? Har en egen uppfattning men uppskattar att höra andras tankar.

  SvaraRadera
 2. Egentligen är det pedagogiken sedan i skolan som var orsaken till att vi valde Montessoriförskola. För att komma in i systemet med de långa köerna. Och där är det väl framförallt att man ser till varje individs personliga utveckling som lockar. I synnerhet för en kille som Abbe.

  Men jag måset säga att jag är imponerad över allt det sinnrika materialet man arbetar med redan i förskolan. På ett lekfullt sätt lär man sig läsa, matematik och massa annat, med hjälp av smarta, logiska "leksaker".

  Hoppas Neo får plats. Vi är helnöjda.

  SvaraRadera
 3. Tack för din feedback! Låter oerhört bra. Vill gärna att förskolan ska vara en lärande plats och inte enbart en lekstuga. Hoppas också att Neo får plats.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.