Lilla avdelningen.

23:55

Till hösten är det egentligen dags för Abbe att flytta från lilla avdelningen på förskolan, till den stora. De andra barnen i hans årskull gör det. Året man fyller tre går man inte på småbarnsavdelningen längre. Då är man stor. Eller snarare, man är inte liten längre.

Men Abbe ska få stanna kvar ett tag till. Det tycker jag känns jättebra. Han får vara kvar med de mindre barnen en termin, till att börja med. Sedan får vi se.

Jag är skitglad för att man tänker så här på Abbes förskola. Vi har i tillsammans med personalen på dagis och rektorn snackat om vad som är det bästa för Abbe. Vad han har mest glädje och nytta av. Och jag är övertygad om att det här är det bästa.

Gruppen är mindre. Abbe får chansen att utveckla sitt tal lite mer (i den mån det går). Tempot är lite lägre och hans fysiska nivå blir mer som de andra barnens. Han har ju lite att komma ikapp efter operationer och låg syreupptagning hans första två och ett halvt levnadsår.

Jag förstår att det kanske kan låta lite omvänt det här. Men jag tror det blir perfekt.

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer

 1. Jag tycker att det låter helt logiskt! Vilkrt jättebra dagis ni verkar ha, som tänker istället för att bara göra som dom alltid har gjort.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också det låter väldigt logiskt. Jag menar, han har ju inte varit mycket på dagis emellan operationer och förkylningar så ännu ett byte blir säkert bara jobbigt. Jättebra dagis! :)

  SvaraRadera
 3. Låter jättebra. Och verkligen bra att dagiset ser till hans behov och inte bara flyttar över efter ren rutin. EN eloge till dagiset!

  SvaraRadera
 4. Hej Abbes pappa!
  Jag har just hittat din blogg och den är jättebra och välskriven! Jag kommer att fortsätta att dyka in här titt som tätt och ta del av dina funderingar.

  SvaraRadera
 5. Hej på er. Dagiset är kanon och vi är jättenöjda.

  Jag tänkte att de flesta människor kanske tycker att det skulla vara lite skämmigt att barnet inte flyttas upp med de andra i sin ålder. Lite misslyckat.

  Men så är det ju inte.

  Hej Lisa. Tack och välkommen hit.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.