Dagens tecken: Doktor.

22:34


Kom på att jag inte lagt ut något tecken på ett par dagar. Slarvigt.

Kanske är det på tiden att jag lär mig tecknet för doktor så Abbe kan lära sig det. Han träffar ju trots allt rätt många läkare.

(Den lilla zick-zack-symbolen betyder att handen nuddar huvudet upprepade gånger).

5 kommentarer

 1. Hej igen,
  Ursäkta om jag tjatar men var får du bilderna till tecknen? Finns det nån speciell sida?

  /Imsa

  SvaraRadera
 2. Hej Imsa. Du behöver inte be om ursäkt. Jag har legat efter lite med att svara på kommentarer.

  Men nej, tecknen kommer inte från någon speciell sida utan från Teckenhatten-CDn som du nämnde tidigare. Men jag har färglagt dem för att de skulle bli lite roligare. Men det finns ett teckenspråkslexikon här om du letar efter något speciellt. Logga in som gästkonto.

  SvaraRadera
 3. Åh, detta tecken har vi använt oändligt många gånger! Tycker det är toppen med tecken som stöd, fler borde få reda på fördelarna med detta!

  SvaraRadera
 4. Såg att http://www.irmafreja.com/ också använder samma tecken, därför undrade jag om det fanns en sån sida.

  Tack i alla fall!

  /Imsa

  SvaraRadera
 5. Och varför ser tecknet ut så?
  Jo för på Manilla skolan i Stockholm där döva gick förut så var läkaren militärläkare och gjorde honnör när han kom in och därför blev tecknet detta. (Lärt mig på Svenska DS föreningen teckenläger).

  Kiosk har ett tecken som ser ut som man har en fjäder i hatten (lika som indian) och det var för att damen i kiosken bredvid skolan hade en fjäder i hatten.

  Tycker det är ganska roligt när man får reda på orsaken till tecken som är ologiska och som blir logiska när man får en förklaring.

  /Lena

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.