Break dance battle.

21:58

Häromdagen träffade Abbe och brorsan sina kusiner A och J. Det var av dem killarna fick var sitt Ey-oy (Gameboy). De är några år äldre och såklart väldigt spännande att leka med. Samtidigt är kusinerna världens goaste och tar alltid hand om sina små släktingar.

Kusin A och kusin J har båda gått och dansat street dance i några år och blivit riktigt duktiga. För ett år sedan ungefär, då Abbe var drygt ett och ett halvt år gammal var vi där och hälsade på. Kusinerna visade några grymma moves för en mäkta imponerad storebror. Speciellt så kallade "freeze", när man stannar upp och låser kroppen i en cool pose.

Kusinerna – som verkligen kunde sin sak – levererade den ena stenhårda posen efter den andra. Storebror försökte hänga på. Sprang fram, hoppade runt lite, och stannade i någon position som kändes tuff. Han kanske inte hade dansat trucker-kepan av någon B-boy från Bronx, men det var bra nog.

Efter att Abbe studerat de andra killarna ett tag, bestämde han sig för att visa var skåpet skall stå. Han gick med bestämda steg helt sonika in på dansgolvet. Ställde sig med raklånga ben, böjde sig fram, satte huvudet i golvet och släppte båda händerna.Alla gapskrattade, Abbe var skitnöjd och gjorde med glädje om sin aldeles egen "freeze" så många gånger publiken önskade. Och om ryktena stämmer så tränar ortens streetdansare än idag på att göra en äkta "Abbe head stand".

Den är inte lätt.

Andra bloggar om: , , , ,

12 kommentarer

 1. vilket gott skratt jag fick,visst är barn underbara!

  //Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Önskar man hade det självförtroendet när man gick in bland breakarna ;)

  SvaraRadera
 3. Fy fan så sött!! Jag får en tår i ögat:) Denna "Abbegrabben" är för söt:) Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Du,det är inte lätt det nej!!
  Hans freeze är för grym :)
  Han är så go så :)!!!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 5. Underbart! (fan vilken papegoja jag känner mig som nu)

  SvaraRadera
 6. Men gud så bedårande. Vilken härlig liten pojk ni har :)

  SvaraRadera
 7. Haha vad söt han är, kanske kan bli en dansare av honom med =)

  SvaraRadera
 8. haha den var cool jag hoppas jag kan göra den en dag men jag holler på med winmail den är inte let den heler eller flar den är inte så lätt men det var en ball liten grabb ni har kram=)

  SvaraRadera
 9. Gud vilka fina killar ni har. Jag håller tummarna för att allt ska gå bra med "lill-killen" : )

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.