Nytt år, nya insatser.

20:17

Får man önska sig något av 2008, måntro?

I så fall vore det inte dumt med ett år utan operationer för Abbe. Eller någon annan i familjen, för den delen. Vartannat år kanske räcker. 2005 blev det två hjärtoperationer, medan 2006 var förskonat från kirurgiska ingrepp. Må Abbes hjärta hålla de genomsnittliga sju åren man pratat om. Så han får lov att växa lite i fred.

Och låt honom slippa njuroperation detta året. Ja. Det står också på dagordningen. Abbe har ju bara en njure. Läkarna har sagt att de ska ta bort den lilla resten av njuren på andra sidan. Den som aldrig utvecklades. Men vad sägs om nästa år, kanske?

Gommen ligger eventuellt också illa till för operation. Men det kommer lite senare i livet om jag fattat rätt. Abbe måste först bli gammal nog för att kunna genomgå utredning, med bland annat röntgenfilmning och filmning med fiberoptik via näsan medan han pratar. Och de är väl ett tag till dess, tror jag.

Att önska sig ett år utan sjukhus vore ärligt talat riktigt puckat. Så mycket har jag insett. Abbe behöver sina regelbundna besök hos logopeder, kardiologer, ortoptister, sjukgymnaster och allt vad de heter. Jag har vant mig nu. Det ska bara göras. Och ärligt talat skulle man nog känna sig lite otrygg utan skyddsnätet.

Men ingen operation 2008, va? Om man får önska.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Vi önskar precis samma sak, inga operationer 2008. För 2007 innehöll tyvärr 5 st op för vår lillprins, ca 1 operation varannan månad fr o m april...

    /Imsa

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att era önskningar går i uppfyllelse!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.