Inskolning nummer tre?

10:42

Först skolade vi in Abbe på förskolan. Det var i augusti någon gång, och tog lite drygt tre veckor. Han gick där någon månad, och han med knapp marginal bli varm i dagiskläderna. Så var det operationsdags.

Efter att ha varit borta mer än han varit där var det dags för ny inskolning i början av december. Det gick lättare den här gången. Tog bara fyra, fem dagar.

Efter ett par veckor kom förkylningsvågen. Det ena avlöste varandra, hosta, snor, magsjuka, hosta, snor och så vidare. Och så var det juluppehåll.

Idag började vårterminen. Än en gång efter längre frånvaro än närvaro. Och jag lämnade en gråtande Abbe på dagis, stålsatte mig, och åkte där ifrån.

Än har de inte ringt. Jag vågar hoppas.

Andra bloggar om: , ,, ,

2 kommentarer

  1. Jag håller tummarna! Som själv vardandes förskolepedagog (dvs dagisfröken!;-D) så kan jag ju säga att jag skulle dra mig för att ringa, och försöka tills jag blev krokig innan jag gav upp, för att Abbe ska känna in sig, komma ihåg och komma igång. Han vet var han är, han ska bara komma på att det är ett kul ställe. Det optimala för honom är ju trots allt att få vara på förskolan tillsammans med sin förälder, så att han kan strunta i er för det mesta men tanka när han behöver, som jag sa till en mamma när inskolningen var över och hennes ängel grät så tårarna sprutade, vilket han inte gjort en enda gång under inskolningen..

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.