Abbes pappa klantar till det.

22:02

Livet känns som ett stort logistikpussel just nu. Bortsett från dagis, jobbet och alla läkarbesök som vi alltid har, är det tusen andra saker som ska klaffa. Förra helgen var jag i Åre, igår på guldäggsgala i Stockholm, i morgon åker Abbes mamma till på kick off med jobbet över helgen, det är simskola och gud vet allt. Och på måndag ska mamman till New York i fem dagar på studieresa med jobbet. Det är bannemig inte lätt att få ihop livet.

I dag när jag vaknade – en aning bakis ska erkännas – ringde jag hem till Abbes mamma för att berätta om kvällen innan och höra hur det gått hos logopeden i morse. Några minuter in i samtalet frågar min fru:
– Vilken tid går ert tåg då?
– Någon gång vid två.
– Va!!? Klockan två?
– Ja, vadå då?
– Men herregud, jag kan inte hämta killarna på dagis idag. Jag jobbar till sex i kväll, och nu har jag ju dessutom varit ledig några timmar för att åka till logopeden med Abbe.
– Åh!

Jag hade fullständigt förträngt det. Tog väl för givet att min fru skulle tänka på det eller något. Men varför skulle hon det? Hon trodde ju att jag skulle komma hem tidigare.

Och tänkt om vi inte pratat om det på telefon. Om dagis börjat stänga fram på eftermiddagen och kvar står Abbe och hans bror. Huh. Näe vi släpper det. Jag vill inte ens tänka på hur det hade känts.

Efter att ha försökt med farmor och farfar (som var på Cypern), kompisen (men de var sjuka) och så vidare, och så vidare, slutade det som det alltid gör. Mormor ställde upp.

Jag vet inte hur vi skulle få livet att gå ihop utan henne och "morfar".

Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer

 1. Ja, huvva...

  Hur skulle man överleva, klara sig, om man vore helt själv?

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken tur det är att man har nära och kära som kan ställa upp!

  SvaraRadera
 3. Det låter som ni behöver en barnvakt :)! Gå in och kika på
  www.barnpunkten.se jättebra sida, där kan ni välja ut ett par stycken, träffa dom, se om dom klickar med er och killarna! Det är bra och värt att lägga lite extra pengar på ni verkar verkligen behöver lite tid att hinna andas!

  SvaraRadera
 4. Livet är lite som ett stort pussel på tid

  Chansen finns att en del ramlar mellan stolarna när man inte hinner med karusellen.

  Vi lär så länge vi lever.

  t.ex ifall du / ni vetat det ni vet idag, så hade det säkert planerats inför...

  Jag tror att det kan vara ett tecken på att stanna upp och bara andas - gärna tillsammans stressa av gärna på en plats med mycket lugn och ro hemma eller i slottskogen bland djuren.

  Love !

  Krama om din fru extra mycket samt mormor och "morfar" ni är värda extra värme.

  Tänd gärna några ljus - titta gärna bara in i ljusens l ljuslåga 5 min andas in och ut lugnt.

  Jag vet att du är mer än bra, ibland är du bäst.

  SvaraRadera
 5. Ms Garbo: Ja, det vetefan? Tror inte det hade gått.

  Tiger...osv: Utan dem? Huh.

  Lovisa: Tack för tipset, ska kolla in barnpunkten.

  Owe: Tack tack tack. Ikväll blir det stearinljus, när killarna är i säng.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är lika här hemma, hur tusan skulle vi klara oss utan mormor och morfar! Förmodligen skulle det gå då med, men livet skulle bli bra mycket krångligare.

  Vi får hoppas att våra "mormorar" känner vad mycket vi uppskattar dem!

  SvaraRadera
 7. Ja, så kan det bli ibland.
  Det var som när jag var liten. jag var 6 och min storebror 8. Vanligtvis var det min mamma som lämnade mig på skolan, men idag hade hon börjat tidigare och pappa skulle lämna.
  Men han tänkte att allt var som vanligt, och glömde bort det. Kvar låg jag och sov, helt ovetande tills min storebror stiger upp. Han hade börjat gå till skolan själv på mornarna. Efter ett tag ringer han till mammas jobb.
  -Det ligger någon i Emmas säng! säger han väldigt skärrad. :o

  Haha.. Som tur var tog han hand om mig, så allt gick bra. Mamma var måttligt glad på pappa, och lärarna på fritids fick sig ett gott skratt.
  Men vad hade hänt utan min storebror?!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.