I morgon gäller det.

23:17Så här ser de ut. De mest åtråvärda av alla priser som delas ut till min bransch i Sverige. De kallas – föga överraskande – för guldägg och är reklamindustrins motsvarighet till grammisar och guldbaggar.

Förr trodde jag ärligt talat att de inte gick att erövra. Inte för vår lilla byrå i alla fall. Bara att bli nominerad i Guldägget är en prestation värd namnet. Och för de allra flesta byråer runt om i landet blir det aldrig något annat än en dröm. Men vet du vad? Jag hade fel. Bilden av de två gyllene äggen är tagen på vår receptionsdisk. Värpta 2006.

I morgon eftermiddag stänger vi kontoret och åker till Stockholm hela gänget. Och någon gång runt sju på kvällen bänkar vi oss i Konserthusets salong, med några spännande timmar framför oss. Guldäggsgalan 2008.

I år har vi lyckats skrapa ihop till hela fem nomineringar. Det är rekord i byråns tolvåriga historia. Det är vi jättestolta för. Men vi är lite extra glada för två av dem. De är nämligen i nya kategorier för oss – media och internetreklam. Så egentligen är jag rätt nöjd som det är.

Fast. Det är klart. Ett silveräggsdiplom till på väggen vore fint. Eller ännu hellre, en äggformad guldpokal att ställa på disken bredvid de andra.

Man kan väl få drömma?

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Lycka till, ska hålla tummarna för er. =)

  SvaraRadera
 2. ...men då önskar jag dig och alla på GOSS LYCKA TILL...och inte bara till Ulrika såklart!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad spännande! Jag håller tummarna när jag sover!!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med äggen!

  Vill varmt tipsa om Teckenspråkswebben www.ur.se/Teckensprakswebben som jag sent om sider upptäckt. Jätteroligt med kända ansikten som gör tecken som passar till deras bransch!

  Det blir betydligt lättare att komma ihåg när t.ex. Mattias Klum tecknar sten eller Carl-Jan Granqvist tecknar ägg än när nån anonym logoped gör det;-).

  Imsa

  SvaraRadera
 5. Lycka till från Frejas moster

  SvaraRadera
 6. Jättespännande. Förmodligen sitter du där nu. Och här sitter jag och håller tummarna. Lovar. ;)

  SvaraRadera
 7. Tack alla! Det räckte ju ända till silver.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.