Fan så mycket lägre än Glocalnet.

17:26

Jag läste en artikel i GP i morse som gjorde mig förbannad, rent ut sagt. Den handlade om en stackars kille – fjorton år och förståndshandikappad – som jagas av kronofogden.

Han bor hos en fosterfamilj, kan inte läsa eller skriva och har en fyraårings ordförråd. Men hans biologiska pappa har satt i system att beställa filmer, böcker och musik i hans namn. Utan att betala. Med skulder på tusentals kronor som resultat. Vilket svin!

Jag kan inte låta bli att undra vem det egentligen är som är förståndshandikappad i den familjen?

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer

 1. Och att det finns utrymme i lagen för en pappa med ett omhändertaget barn att göra så. Totalt galet.

  SvaraRadera
 2. Jag måste bara få skriva av mig nånstans och tänkte att det kanske är ok hos dig?

  Såg ett inslag om en mamma som avbrutit en graviditet i 6:e månaden för att barnet hade enkammarhjärta. Jag blev så otroligt upprörd. Hon sa de valde att ta bort barnet för att det troligen måste opereras direkt när det föddes och dom ville inte in i sjukhussvängen.

  Jag vet inte din åsikt om fosterdiagnostik, men som mamma till en hjärtsjuk pojke tycker jag att hans liv är rikt fast han har varit mycket i "sjukhussvängen" och opererats många gånger och har flera operationer kvar.

  Skulle aldrig kunna välja bort ett barn oavsett skada, man vet ändå aldrig hur livskraftigt det barnet skulle vara.

  Samma mamma sa också att före hon tog bort sitt hjärtebarn så skulle hon gjort abort om hon fick ett barn med DS. Nu efter kunde hon nog tänka sig ett DS barn, det var ju bättre än ingenting.

  Känner bara hur jag kokar av ilska, sannolikt för att jag tar det så personligt...

  Imsa

  SvaraRadera
 3. Min lilla Skorv "har" ju ingen pappa, med innebörden att den biologiska pappan inte vill bli pappa och ... ja, antagligen inte kommer ha speciellt mycketkontakt med sitt barn. (Hur kan man välja bort något så bra!? Det är SYND om människor som inte begriper bättre!)

  ...men min skorv får nog inte en så DÄR korkad pappa i alla fall, tänk, det finns alltid något att vara tacksam för...

  ...och Anonym:
  Det är svårt att förstå hur andra människor känner och resonerar och det är lätt att fördömma det man inte förstår.

  Hur JAG tänker och känner kan man läsa t.ex. i kommentarerna till det här inlägget: (http://masarinmamman.wordpress.com/2007/08/30/den-siste-masarinen/)

  Men som sagt, det finns inget "rätt" eller "fel" beslut. Det måste få vara varje familjs, varje kvinnas egen sak att besluta om.

  SvaraRadera
 4. Man kan hamna i sjukhussvängen senare i livet också.Min dotters WPW-syndrom(extra retledningsbana i hjärtat) upptäcktes när hon fick en hjärtmuskelinflamation och i samband med detta en stor stroke.Detta hände dagen före hennes 13-årsdag.Så jag vet att det finns inga garantier att ett barn som föds frisk får fortsätta att vara det
  kram till er alla/Helena

  SvaraRadera
 5. Jag mår illa när jag hör om sånt!! Blir helt tårögd!! Fy fan att utsatta människor inte kan få hjälp och ha ett skyddsnät runt sig. Att en förälder kan göra nåt sånt!! Att någon kan det överhuvudtaget! JÄVLA SVIN!!

  SvaraRadera
 6. Margherita: Ja, eller hur? Som väl e är det väl det de håller på att se över nu.

  Imsa: Jag vet hur du känner. Jag blir också väldigt ledsen när jag hör om folk som skulle valt bort barn som Abbe, om de fått chansen. Jag tröstar mig med att de har ingen aningi om vad de pratar om.

  Ms Garbo: Eftersom du verkar kunna bli en strålande mamma så kommer det att bli bra ändå. Med eller utan biologisk pappa. Kanske dyker en plastvariant upp?

  Helena: Ja du, det finns inga garantier för något. Vad tråkigt det hade blivit.

  I mammas mage: Helt enig med dig.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.