Tisdagstema – Fyrkantigt.

23:07Jag ska erkänna att jag tvekade lite innan jag valde de här bilderna. Jag har alltid gillat dem, men med de senaste dagarnas elände i Österrike färskt i minne fick de en lite besk bismak. Men vad fan. Livet går vidare och Abbes lek med den stora wellpappkartongen har ju inget som helst med inlåsta barn att göra.

Jag tycker om de här bilderna för att de är så typiska. Köp vad som helst (i det här fallet en gigantisk bean bag) och det kommer ändå att vara kartongen som är roligast. Den här fyrkantiga lådan hade Abbe och hans brorsa roligt med i många veckor innan jag tordes kasta ut den.

Andra bloggar om: , , , ,

13 kommentarer

 1. men lådor är ju allt. jag menar, en bean bag (eller en teve eller ett soffbord eller vad som helst som kräver stora lådor... okej teve var ett dumt exempel eftersom alla teveapparater är platta nowdays) är ju alltid en beanbag (eller teve etc). en låda däremot, den kan vara allt. som i netonnet-reklamen. båt, tåg, flygplan, hus, bil, rymddräkt, stor julklapp, säng... you name it. jag är fortfarande tillräckligt ung för att komma ihåg fascinationen med lådor. lådor är bäst! heja tjock-teven! härliga bilder :) nästan som att sticka in huvudet genom kattluckan...

  SvaraRadera
 2. Jag minns fortfarande en låda hemma hos mina kusiner som de gjort en kiosk av. Ingen aning vad som kom i lådan men det var sååå kul att leka hemma hos dem. Självklart var det att stå på insidan som var mest spännande men även att handla genom luckan var kul.

  Kul när barndomsminnen väcks till liv. Jag har inte tänkt på denna kiosk på säkert 25 år.

  SvaraRadera
 3. Den här bilden får mig att tänka på likheten mellan barn och katter. Våra katter älskar kartonger och jag sparar dem alltid lite för länge. Hur ska det bli om jag en dag får barn!? Då kommer katterna och barnen slåss om kartongerna. Kanske får man då köpa två av alla stora inköp ;-)

  Gillar din blogg väldigt mkt!

  SvaraRadera
 4. en av pappas kompisar byggde bilar av bananlådaor till mig och min bror. Mycket uppskattat. Han ritade helt enkelt väldigt fina bilar på papper som han klistrade upp på sidan av lådorna. Bättre än barkbåt men egentligen lika lätt. Ha det fint

  SvaraRadera
 5. Även i mitt hem finns en kartongälskande katta, hon roades i flera veckor av den höga smala och platta lådan som TV:n levererades i, och nu när jag flyttpackar... Say no more.

  ...och snart kommer ju Skorven också. Om ett år kommer h*n krypa runt och undersöka kartonger h*n med :)

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
 6. Abbe förgyller mina dagar

  SvaraRadera
 7. ja, kartonger kan verkligen bli till vad som helst - hemma hos oss har det byggts både båtar, bilar, flygplan och docksängar av gamla flyttkartonger.
  Din blogg är fantastisk!

  SvaraRadera
 8. Jamen visst!
  Kartonger i modell större är jättekul när man är liten!

  Jätte härliga bilder!

  SvaraRadera
 9. Jätteroligt ser det ut! Härliga bilder!

  SvaraRadera
 10. Toppenfina bilder! Vilken spännande låda att leka i. :)

  SvaraRadera
 11. Abbe, vilken underbar liten kille.
  Sitter och tittar på filmen där han kör tecken till färger. Härligare Skratt får man leta efter! :)Stor kram!

  SvaraRadera
 12. Hej Abbes pappa! Jag har under några dagar läst bloggen från början till.. ja, hit. Och jag sitter som klistrad. En helt underbar blogg! Abbe verkar vara en underbar liten kille. När jag såg denna bilden var jag såld. Hoppas de har lika mysigt med Fatboyen som med lådan. Även min pojkvän (25 år) ägnade, kanske inte timmar, men i alla fall några minuter åt att leka tittut i kartongen. Stor kram till er!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.