Abbes pappa – en prylbög.

22:04

Min fru är underbar. Häromnatten fick jag ett sms i den här stilen: "vi kanske ska till ett teknikshoppingställe. Kolla www.osv och messa om det är något". Hon vet att jag länge varit sugen på någon riktigt bra optik till min kamera. Men det är ju så förbannat dyrt.

Jag vet inte hur fotointresserad du är, men optiken är nästan viktigast på en kamera. Det hjälper liksom inte att snacka massa miljoner pixlar, fiffiga finesser och annat jox om det sitter en trött plastglugg på kameran. Det är många gånger bättre att satsa pengar på nya bättre gluggar till det gamla kamerahuset, än en ny kamera. Något att tänka på även när man köper små fickkameror. Där snackas det ofta mycket megapixlar, när man borde fokusera mer på optiken. Men herregud, vilken föreläsning det här blev då. Förlåt.

I alla fall. Jag har länge velat, men inte haft råd. Till saken hör att New York är en av de billigaste platserna i världen när det gäller att köpa kamerautrustning. När nu dollarn är så snuskigt låg blir det ännu bättre. Jag kollade upp några önskeobjektiv och jämförde. Och det var stor prisskillnad. En bit under halva priset mot här hemma.

Så snart är jag en stolt ägare av en sån här goding. Då jäklar ska det bli fina bilder.

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer

 1. sweet! Grattis till fin glugg! *funderar på om det är värt att byta till en sambo som blir skickad längre än till Malmö i jobbet*

  SvaraRadera
 2. Ooohhh...själv letar jag efter ett vettigt Nikon makroobjektiv.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Vilken klok fru du har!

  SvaraRadera
 4. Klart grabben ska ha en proffsglugg. Fan, en sån skulle jag också behöva. Köpte en ny kamera häromåret men har inte nån bra vidvinkelglugg än. USA, säger du. Lägg upp länk till site : )

  Skulle va kul att se lite alster. Ska vi starta en fotoblogg kanske? Jag har en del bilder som bara ligger på en disk och skramlar.

  SvaraRadera
 5. Oh, vad roligt! Skulle också vilja ha nytt objektiv *hihi*

  SvaraRadera
 6. Väl talat! Hur många gånger har man inte fått frågan om hur många megapixlar som är bäst hit och dit. Och så får man upplysa om att det beror på gluggen...

  Ändå sneglar jag på en ny kamera. Min är ju fyra år gammal, det har ju hänt en del. Borde kanske åka till New York?

  SvaraRadera
 7. Kicki: :-)

  Gunnel: Makro är kul. Lycka till.

  Ms Garbo: Visst är hon?

  Fredo: Här är stället hon var på. Behöver man lite grejer är resan snart betald. Om man nu kan se det så?
  Alster? Nuförtiden blir det nästan bara barnen på mina minneskort, en del hittar du här i bloggen. En fotoblogg, sa du?...

  Emmixen: Mm. Det är kul med prylar.

  Huusman: New York var ordet, sa Bull.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.