Engla.

21:00

Vi hoppades väl alla? Hon dyker snart upp; det finns en vettig förklaring till varför hon inte kom hem den där dagen. Men tyvärr. Världen är sjukare än man vill att den ska vara.

Jag lider med Englas anhöriga. Fy fan vad jag lider med dem. Hur klarar man något sådant? Skulle jag överleva om något liknande hände någon av killarna? Jag är inte säker.

Det brinner ett ljus i mitt fönster. Som i så många andra svenska hus just nu. Jag vet inte på vilket sätt det hjälper Englas anhöriga. Kanske känns det skönt att veta att hela Sverige tänker på dem? Ljuset står där i alla fall. För Engla. Och för de små barnen i Arboga.

En del av mig skulle hellre sätta fyr på "42-åringen". Men å andra sidan, på vilket sätt skulle det göra saken bättre?Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer

 1. de lyser hos mej också :/
  lilla vackra engla...

  SvaraRadera
 2. Det brinner här med, för Engla, för Arbogabarnen, för 5åringen i Surahammar...för alla våldsdrabbade barn...det är så sorgligt alltihop...så meningslöst.

  SvaraRadera
 3. Det lyser många ljus i Järvsö,
  för Engla och för alla andra barn som ryckts ifrån oss,

  Till Englas familj går alla mina tankar ikväll

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Det brinner ljus här med.
  För Engla.

  SvaraRadera
 5. Ett ljus för lilla Engla och hennes anhöriga i vårt hem med...Alla mina tankar går till Englas familj...// Lena

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg. Välskriven. Jag kommer fortsätta heja på Abbe.

  Det här med Engla och barnen i Arboga är för sorgligt. Mitt hjärta gråter för dem.

  SvaraRadera
 7. Det värker i mig när jag tänker på hur Englas mamma måste ha det nu. De säger ju att "tiden läker alla sår" - men jag vet inte om man blir människa igen efter en sådan händelse...

  SvaraRadera
 8. Engla, en liten ängel har tagits ifrån oss och ikväll hedrade vi hennes minne på körövningen vi hade i Filadellfiakyrkan i Stockholm. Kören heter "Du kan sjunga gospel" och leds av Gabriel Fors. Totalt är det över 800 personer med i den kören. Vi avslutade kvällen med att sjunga "Umbrella" följt av en tyst minut för Engla. Jag grät och jag tror att mer än halva kören grät med mig. Om inte synligt, så inom sig. Mina egna barn är 9 och 10 år gamla och jag tror inte jag skulle överleva själv om någon skulle ta mina barn ifrån mig. Jag hoppas att Englas annhöriga får all den hjälp dom behöver i denna sorg. Låt oss aldrig glömma att älska våra barn varje dag och visa dom den kärlek dom förtjänar.

  SvaraRadera
 9. Vi tände ljus för Engla i går kväll. & våra tankar går till familjen!!!!

  SvaraRadera
 10. Anders Eklund! En riktig folkhjälte!

  SvaraRadera
 11. Anonym: Jag förstår dig inte. Är du ironisk eller vill du provocera?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.