Tisdagstema – Mat.

20:54Mat. Skönt ord. Många av de bästa minnena jag har i livet är förknippade med denna veckans tisdagstema: Mat.

Men eftersom vi befinner oss på bloggen om Abbe så har ordet en lite annorlunda klang. Här hos Abbe skulle jag nog våga påstå att många av de värsta minnena jag har är förknippade med mat. Sondmatning, vägran och timmeslånga sejourer för att få i den lille parveln knappa hundra milliliter välling. Vällingkokande som får värsta bartendern att blekna. Förutom vatten och det mjölkfria pulvret ska det blandas i extra fett, extra kolhydratpulver och Lactulos mot förstoppning. Och det eviga läsandet på innehållsförteckningar i jakten på det förbannade mjölkpulvret som de blandar i var och varannan produkt.

Därför älskar jag den här bilden av Abbe brottandes med en sushibit. Den blir en symbol för förändringen som sakta men säkert sker. Det är fortfarande inte lätt att få Abbe att äta tillräckligt. Men. Han är i alla fall intresserad av att prova saker. En stund. Sedan måste avledning av olika slag till, för att han ska äta.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer

 1. Tittar in för att lätta på mitt dåliga samvete för att jag ännu inte har antagit din utmaning, som nu börjar ha ett antal veckor på nacken...
  Men översvämmas av ditt varma inlägg och din tolkning av dagens tema.
  Du har verkligen en fin blogg mannen!

  SvaraRadera
 2. Det var fint berättat om Abbes förhållande till mat.Det hade jag inte tänkt på.

  SvaraRadera
 3. Saravillfara: Ååh. Tack, Sara.

  Sonia: Tack. Det blir i alla fall bätre med tiden, äben om det inte är bra än.

  SvaraRadera
 4. Det är en väldigt fin bild av Abbe du har valt.
  Jag förstår att mat verkligen kan bli en svår sak när ett barn inte kan eller vill äta det man så desperat vill att det ska få i sig. Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.