Heja Aaaaabe för blinda.

21:21

Det är lustigt vilka vägar saker och ting tar. Hur nätet omfamnar dig och slungar dig vidare ut på nya äventyr. Ulrika skrev häromdagen om sin mammas sambo som gått på kurs. Han är synskadad och de fick bland annat lära sig om vilka hjälpmedel som finns för den som vill använda datorer och internet. Hon taggade inlägget med "synskadade" och "hjälpmedel", gled iväg – som man ju gör – och hittade det här fina hjälpmedlet. Mymlan läste och skrev. Och nu gör jag det.

Eftersom Abbe rätt länge varit herre på täppan i Bloggportalens kategori "Hälsa, sjukvård och handikapp", är det på tiden att hans blogg blir lite mer handikappanpassad. Från och med nu finns det inte bara stödtecken (ja, jag har slarvat lite med det på sistone) för den som har svårt att prata utan även ljud för det som har svårt att se.

Klicka på Audio feed-knappen en bit ner i den högraste spalten, så får du inläggen upplästa för dig. Av någon anledning så uttalar han Abbe lite mer åt Aaaaabe-hållet, men det får vi väl leva med. Jag vet inte riktigt hur en blind person ska hitta hit och sedan hitta knappen men jag får väl kolla vad Ulrikas mammas sambo lärde sig. Han kanske vet.

Om man bortser från det finfina hjälpmedlet för synskadade ser jag två andra användningsområden. Dels – som Ulrika påpekar – är det väldigt roligt att lyssna på. Men visst vore det smart för en del bloggare att använda verktyget för att höra när ord ska skrivas isär och inte?

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer

 1. Oj detta hjälpmedel vågar jag inte lägga in i min blogg.
  Jag är ordblind och stavar som en kratta.

  Men måste vara ett bra hjälpmedel för synskadade och också för de som har läs svårigheter.

  SvaraRadera
 2. hahaha..ja det vore verkligen bra om folk kunde höra det :)

  SvaraRadera
 3. Wow. Coolt.
  Det låter som en nyhetsuppläsare.

  SvaraRadera
 4. himla smart grej det där men det lät lite konstigt....
  Den sidan ska jag absolut rekommendera till andra

  SvaraRadera
 5. Lena: Hahaha, var inte rädd för det. Det kanske bara blir kul.

  Elin: Eller hur?

  Ina: Ja, en lite vrickad nyhetsuppläsare.

  Emma: Ja, man får koncentrera sig för att förstå. Lite som med Abbe.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.