Dagens tecken: Färger.

23:10

Som du såg i det förra inlägget så är Abbe jätteduktig på att teckna färgerna och vi har inga problem att förstå de här tecknen, även om inte alla är helt perfekta. Men det kanske är lite dumt om du lär dig fel, så jag tänkte att det var på sin plats med ett litet förtydligande efter Abbes teckenlektion.

Okej. De flesta gör han perfekt. Röd – peka på läpparna, blå – peka på ögat, gul tänd en tändsticka med pekfingret, orange – samma som gul fast med O-handen, grön – som att slå gräs i handflatan med den andra handen som lie.

Och så de här:

Lila: dra två fingrar under ögat som för att visa en blåtira.
Rosa: klappa kinden som Abbe gjorde, men med utsidan av handen.


Svart: För handen framför ansiktet. Samma tecken som natt och mörk. Går att göra med en hand. Eller två. Abbe överdriver lite, och liknar mest en hip hopare när han tecknar svart. Men det gör inget för vi förstår vad han menar.
Vit: Som att man pekar på sin vita skjortkrage. Abbe pillar sig lite på axeln. Men det är rätt gulligt.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer

 1. Men så skönt för mitt självförtroende!!! När Abbe tecknade svart tänkte jag att jag legat av mig helt och kom ihåg fel. Nu förstår jag att det var dialekt.

  SvaraRadera
 2. Måste bara säga att han är så grymt söt Abbe.
  Har haft en bror som var döv så lite tecken kan man, har även använt stödtecken åt en av mina pojkar då han var sen till att börja prata.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 3. Simone: Hahaha :-)

  Stort o smått: Tack. Ja, då vet du hur användbara de är.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.