Tisdagstema – Naturmaterial.

23:46


Kvinnan i mitten av bilden är drottning. De andra hennes arbetare.

Jag vet. Det är en lite udda hobby. Men det är fantastiskt underhållande att sitta i solen och se dem jobba. Tiotusentals flitiga surrande arbetare som flyger ömsom hit, ömsom dit i jakten på nektar. Likt köande jumbojets i luftrummet över en internationell storflygplats, väntar de på sin tur att få landa och leverera sin last.

Och honungen. Jag har aldrig gillat honung. Men sedan min fru en dag kom hem och sa "jag ska gå en biodlarkurs" och vi sedemera skaffade bin, har jag ändrat mig. Jag har förstått att det är skillnad på honung och honung. Det våra husdjur drar hem kommer inte från ett rapsfält i Skåne. Nej. Det doftar blåbär och ljung om vår honung, och den är söt men inte sliskig.

Naturmaterial när det är som bäst.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Hmmm, kan vara bästa tolkningen hittills. Rolig och klurig. Min familj älskar honung, ekologisk och närodlad, då är den som bäst. Fast jag som är värsta miljöboven och reser till grekland vart annat år tar alltid med Timjanhonung hem, den älskar jag.

  SvaraRadera
 2. Kunde inte hitta dig hos Tisdags Tema, länkar du inte där?? Man får definitivt fler kommentarae då.

  SvaraRadera
 3. Oj då. Tack för att du påminde mig, Simone. Jag hade glömt.

  SvaraRadera
 4. Äntligen har jag fått tummen ur och börjat blogga. Inspirerad av alla fantastiska föräldrabloggare med sina "vanliga ovanliga" barn. Titta gärna i hos oss!

  SvaraRadera
 5. Samma, här, jag var inte heller någon stor honungsälskare tills mina föräldrar skaffade bisamhällen. Mmmm, deras honung smakar sol, ljung och smultronblommor!

  SvaraRadera
 6. Imsa: Kul. Ska genast kolla in den.

  Kvartsliv: Riktigt bra honung är som att få barn. Man har ingen aning om hur det är förrän man prövat.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.