Det är stressigt att koppla av.

23:48

Är det inte märkligt ändå? Till och med när vi moderna människor ska koppla av och ha semester sitter stressen så djupt förankrad. Alla de där måstena för att det ska bli perfekt; kampen om att ha det lite bättre och lite mer kvalitet än någon annan. Mer njutning kräver mer stress.

Medelhavssemestrande svenskar går upp i ottan för att lägga en handduk på solstolarna vid poolen eller på stranden, så att man säkert får en bra plats. Man kastar sig över bokningspärmarna till utflykter och grisfester för att inte missa det bästa.

Och så campinggänget. Det gäller att vara först med att byta frysklamparna, så att man garanterat får tag i de mest djupfrusna guldklimparna, och kan vara säker på att hålla mjölken kall i kylväskan. Man köar för att diska, för att borsta tänderna och bajsa. Och det gäller att vara riktigt snabb, så att man får varmvatten i duschen.

Tänk om någon annan får en bättre solstol på Kreta? Eller varmare dusch i Lysekil? Nä, det gäller fanimej att ligga i, för att verkligen kunna slappa.

Andra bloggar om , , ,

3 kommentarer

 1. Det är ju hemskt, och ändå kan man inte låta bli, i alla fall inte jag. Man måste ju "göra det mesta" av sin semester! Så man har något att berätta/skryta med när man kommer tillbaka kanske, jag vet inte.

  Och för övrigt, tack för en underbar blogg! Hittade hit via Beautifulones för ett tag sedan, läste all historia och nu är jag fast :)

  SvaraRadera
 2. Vi har vart en vecka i Arvika vid svärföräldrarnas sommarstuga, du kliver ur bilen o får gå 200m in i skogen, där öppnar det upp sig o i en underbar glänta står en stuga, utan el, utan rinnande vatten...vi har bott där en vecka, alla måsten försvann, all stress rann av...det var helt underbart!

  SvaraRadera
 3. Ylva: Jag tror det är ganska vanligt, tyvärr. Tack själv, vad kul att du gillar bloggen.

  Ellen (tooba): Gud vad skööönt det låter. Sådär ska det vara.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.