iPhone 3G

22:55

Okej. Här kommer ett erkännande. Ett outande. Jag är inte bara pryltokig, jag är rätt nördig också.

Sedan den 9 januari 2007 har jag tålmodigt väntat. Det var dagen då Steve Jobs på MacWorld i San Francisco för första gången berättade att det som ryktats, tisslats och gissats skulle bli verklighet. Apple gör en mobiltelefon.

Eftersom jag hör till den lilla – men växande – skaran människor som älskar Apple och deras produkter, vill jag såklart ha en iPhone. Ja, det låter konstigt när man säger att man älskar ett varumärke, men just Apple har den effekten på de hängivna. Apple har fans, snarare än användare.

Det skulle då dröja till hösten innan iPhone kom till Sverige. Jag väntade. Ingen iPhone kom. Den kommer nog till årsskiftet. Men nix. Till våren då? Nähä. Och sådär har det hållit på.

Tills den 9 juni i år – exakt 17 månader efter det första tillkännagivandet– då Jobs berättar att det nu är klart med iPhone i 70 länder, och däribland Sverige. Och dessutom en ny version. En iPhone 3G med GPS. Releasedatum 11 juli.

Så jag har väntat igen. Och för att fortsätta bygga upp den hype Apple själva redan skapat kring den mytomspunna mobilen, hänger Telia på genom att börja sälja den klockan 00.00.01 i natt i tre butiker i landet.

Jag måste dit, var min första tanke. Men efter att vid tiotiden kollat på Telias Bambuser-sändningar från köerna la jag ner den tanken. Då – klockan tio – stod redan ungefär 170 personer i kön, i regnet, utanför Teliabutiken i Göteborg. Hundrasjuttio pers! Innan jag ens hunnit in till stan skulle det säkert vara över 200. Och alla som någon gång köpt mobil och haft typ tre pers före sig i kön vet hur lång tid det tar med abonnemang och annat krångel.

Jag fortsätter vänta. Och hoppas på att det finns någon liten iPhone kvar till mig i morgon bitti. Håll tummarna, snälla.

Andra bloggar om , , , ,

7 kommentarer

 1. Håller dem hårt!

  SvaraRadera
 2. Hur går det med pastavattnet ;-)?

  SvaraRadera
 3. En gång i tiden fanns det en sorts datorer som kom från Commodore, som hette Amiga.
  Vi som hade dem var nog prototypen till applefantaster *s*

  Hoppas du kommer över en lur efter så tålmodig väntan!

  (Jag läste någonstand att den inte har stöd för mms, och att kameran inte är något man blir speciellt lycklig över. Jag ser fram mot ditt omdöme!)

  SvaraRadera
 4. håller definitivt tummarna..
  ajg vill också ha en iPohone men har inte riktigt råd.. lycka till..

  SvaraRadera
 5. Jag håller tummarna sjukt hårt! Nu när du väntat så länge måste de ju bara räcka till dig!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle oxå kunna tänka mig en iPhone, men då måste den kunna skicka och ta emot MMS, ha en lite bättre kamera samt innehålla en radio...

  Jag hoppas du får tag i ett exemplar! Det är du värd!

  SvaraRadera
 7. Hei, ville kvitte for meg. Jeg har også et hjertebarn som har hjertefeilen Tetrolegi og fallot with pulmonary atresia.
  Hilsen Berglind fra Island

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.