Designbloggen Heja Abbe. Not.

22:18

Heja Abbe har blivit recenserad på The Critics. En jättefin recension som jag är väldigt stolt över så klart.

De sätter betyg från ett till tio på bloggarna i kategorier som ämne och fokus, formgivning, språkhantering och så vidare. Heja Abbe landade på hedrande 8,2 i medel. Otroligt!

Den kategori jag fick lägst betyg i var formgivning. Visserligen ett bra betyg, men ändå det lägsta. Formgivaren och Art Directorn Abbes pappa skriver blogg. Jo tjena.

Fast det är ju sant. Heja Abbe är lite blek. Lite trist formmässigt. Jag har försökt få till en ny design ett tag. Sitter här på kvällarna och stirrar mig helt galen på XML-koderna utan att fatta ett smack. Men en vacker dag så.

AD-blogg, liksom. Jag kunde inte låta bli att le lite över ironin.

Andra bloggar om , , , ,

26 kommentarer

 1. Men, jag kan tycka att den inte behöver vara så himla flashig, den här bloggen.

  I den här bloggen fokuseras det på det som skrivs - och hur det skrivs. Inte hur det ser ut.

  Jag tycker att det är vilsamt och trivsamt här. Med massor av tänkvärda och välskrivna inlägg.

  Och i en blogg tycker jag nog att orden är det viktigaste.

  SvaraRadera
 2. Tycker nog att du fick ett lite klent betyg på bilder också ... men de kanske vill se fler ... vem vet ...

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att du fick ett lite klent betyg på bilder också ... men de kanske vill se fler ... vem vet ...

  SvaraRadera
 4. Annars kan man se det som något positivt; bloggen är stilren!

  SvaraRadera
 5. Men jag älskar den här bloggens utseende! Det är i mina ögon rätt perfekt.
  Folk kommer alltid att tycka olika och ju effektfullare, snyggare saker kan göras desto högre krav har folk på varandras bloggar. Ta inte åt dig, tycker jag =0)

  SvaraRadera
 6. För att muntra upp dig kan jag berätta att här om dagen när jag satt och läste den här bloggen kom min man in i rummet och tittade mig över axeln. "Den är rätt snygg, den där bloggen" säger han. Och det tycker jag med.

  SvaraRadera
 7. ändra inte designen, det är så bra som det är :) jag älskar den bilden på Abbe. helt underbar!

  SvaraRadera
 8. Det aller viktigste er innholdet.

  Det skal være en balansegang mellom design og innhold. Noen ganger dreper designet innholdet, særlig hvis det er en blogg man besøker ofte.

  Din blogg blir man ikke lei - smil - hverken når det gjelder innhold eller stil.........

  SvaraRadera
 9. Nä, inte ska du ändra designen eller formen på Heja Abbe. Det vore helgerån!
  Det är i stort sett bara proffs- bloggar som lever upp till de högre betygen vad gäller form och design. Med avancerade finesser försvinner i regel både karaktär och känsla av närhet. Så vill vi inte se "Heja Abbe". Han är betydligt större än uppgraderade bloggmallar.

  Vi har sammanställt en lista med kriterier som vi utgår från vad gäller betygen. Du hittar dem i menyn, under rubriken "Vill du bli recenserad?"

  Kram

  SvaraRadera
 10. Neeeeej!!! Ändra inte!

  Jag har visserligen inte studerat design, men helt ärligt har jag tyckt hela tiden jag läst här att designen passar bloggen väldigt bra, och att det märks att upphovsmannen är ett proffs som förstår att inte lägga en massa överdrivna, flashiga grejor. Det enda som jag reagerade mot i TheCritics recension var just att bloggen inte fick högre betyg för sitt fina utseende (när det gäller dess insida kan jag bara instämma med recenscenten =) Väldigt, väldigt fin header, med bilden på Abbe. Bloggen ger ett stilrent helhetsintryck - den vita bakgrundsfärgen tycker jag bara gör så att text och foton framhävs mer, och det är väl enbart positivt?

  Tack för många fina läsupplevelser!

  SvaraRadera
 11. En sjua är ju jättebra. Trots allt. ;-)
  Tror faktiskt att du fått högst totalbetyg av alla betygssatta bloggar hittills. Ine så dumt va?

  Kram påre!

  /Klaus

  SvaraRadera
 12. Jag tycker utseendet är jätteskönt. Så rent och snyggt, enkelt. Text och bilder kommer fram, och man slipper störas av en massa krimskrams på sidorna.

  SvaraRadera
 13. Det är perfekt som det är. Fint och stilrent och enkelt. Det som syns, det som lyser - det är Abbe själv. Låt det vara så, låt de underbara texterna och bilderna få säga sitt, exakt som nu, mot en sober, lugn bakgrund. Den vackraste tavla i världen drunknar om tapeten är jobbig.
  Kram till er, ni är bäst!

  SvaraRadera
 14. Jag gillar utseendet på den här bloggen. Enkelt, stilrent. Känns som om det är oerhört genomtänkt. Innehållet står i centrum, inte massa flashigheter.

  SvaraRadera
 15. Nu skall jag säga vad jag tycker om din blogg Abbes pappa.

  Jag tycker mycket om din blogg jag trivs i din blogg att få andra människor att beröras är det bästa betyg någon kan få.

  Är insidan av yppersta kvalite då lyser utsidan upp genom som ett skimmer, den är lika fin som insidan.

  Grattis Abbes pappa.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker din blog är enkel att läsa, tydliga avsnitt och fina bilder....Det måste inte vara krångel hit och dit, känner ett lugn när sidan kommer upp...ingen "otäck" överaskning :)

  SvaraRadera
 17. Tycker att vissa bloggar är överdesignade och håller fullständigt med föregående kommentatorer när de skriver att INNEHÅLLET är det viktigaste. Men sen gillar jag (som tidigare påpekat) lite bilder ibland. Och det fick jag ju nyss!

  SvaraRadera
 18. Jag håller med tidigare kommentarer, ändra inte! Det är såhär Heja Abbe bloggen ska se ut :)

  SvaraRadera
 19. NEJ! Det är ju en av sakerna som gör Abbebloggen så skön. Enkelt avskalad, med text som säger allt och ibland - ofta - de läckra bilderna. Den är rätt! Väldigt rätt!

  SvaraRadera
 20. Nu skall jag berätta vad jag tycker om denna bloggen.
  Om denna bloggen tycker jag mycket! :-)

  Stilren, vilsam, en oas i allt brus. Den har själ och hjärta och manar till eftertanke. Inspirerande. Ger mig perspektiv på tillvaron.
  Fokuserar på det väsentliga: Budskapet som förmedlas, dina funderingar och reflektioner.
  Den har en underfundig "på-pricken-humor".

  Visst, du är bl.a. AD. Men denna blogg är inte ditt jobb. Låt den fortsaätta vara lika skönt befriande fri från stilistiska krav i fortsättningen, som den är nu.

  Tack!

  SvaraRadera
 21. Jag tycker att din blogg är jätteskön att läsa. Lätt att hitta i enkel att hantera. Toppbetyg från mig i alla fall!

  SvaraRadera
 22. Jag såg också det, fnissade. Och förundrades över att du inte fick högre betyg för bilderna (som ofta är rent fantastiska).
  Jag tycker förresten att designen funkar utmärkt.

  SvaraRadera
 23. Flippa inte till bloggens utseende. Abbe-bloggen är den finaste sidan! Jag ser att du har vett att inte pimpa sönder sidorna och lägga på en massa "snygga" effekter - och det är toppen!

  Snälla, låt Abbe vara sig lik. (Eller håll den åtminstone lika stilren om du gör om den.)

  Trevlig helg till dig och din familj! :-)

  SvaraRadera
 24. Titta in på designadinblogg.se; den killen kan allt om xrc-koder eller allt vad det nu heter :)

  Men förändra inte för mycket. För precis som alla andra säger är den här bloggen skön att vara på. Inga tusentals reklamer i blinkande bilder! Kärleken lyser igenom ändå, och det är därför vi är här.

  SvaraRadera
 25. altså. jag tycker inte du behöver ändra så mycket... jag gillar att det är enkelt, vitt och stilent. enkla texter om djupa svåra saker, lättare att ta tilll sig om sidan inte är spejsad och utstuderad. för mig.

  SvaraRadera
 26. Jag tycker om renheten du har här och har svårt att se vad som behöver förbättras men jag gissar att det kommer följa med även i nästa design och jag tror med alla säkerhet att den kommer bli minst lika bra!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.