Med lite jävlar anamma så.

22:47Jag var inte helt säker. Kommer Abbe att fixa det här eller blir det för jobbigt? Hjärtmässigt är det inga problem numera, han orkar massor jämfört med hur det var innan den senaste operationen. Men man snackar om något som kallas låg muskeltonus också på barn med Abbes syndrom. Om jag fattat det rätt så handlar det om musklernas spänning i avslappnat tillstånd och att Abbes muskler i så fall har låg tonus kan jag skriva under på. Det är väl därför han alltid är så mjuk och gosig.

Samtidigt är ju Abbemannen utrustad med en vilja av stål och dessutom väldigt förtjust i action, så kanske skulle det funka ändå bara han fick känna på lite fart.

Jo visst. Han har nu gått två dagar i skidskolan och skrattar högt när fröken släpper iväg honom från toppen av lilla barnbacken. Om och om igen. Jag blir så glad av att se det så det pirrar i hela kroppen.

Andra bloggar om , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Att ha överdriven muskeltonus gör ont - hej spasmer och hej baclofen (spasm- och spänningsnedsättande medicin) - så jag vet inte vad som är att föredra. Jo, normal muskeltonus då. Själv får jag hjälp av träning och de endorfiner som utsöndras då. Det bästa är att hålla igång oavsett, det blir inte bättre av att sitta stilla.

  SvaraRadera
 2. Underbart!
  En av mina framtidsvisioner är att susa nerför backen med Elsa. Det ska bara gå.

  SvaraRadera
 3. GRATTIS till Priset av sveriges bästa föräldrarblogg :) såg på lattepappans blogg att du vunnit!

  SvaraRadera
 4. Jättekul att se Abbe så duktig på skidor, han ser ut att gilla det skarpt!
  Själv anser jag att skidsemestrar är den ultimata semestern och jag ser fram emot att lära mina barn och deras kusiner, däribland Svea med 22q11 att åka skidor.
  Hon har just börjat på dagis och det går strålande!

  SvaraRadera
 5. Då passar det ju alldeles utmärkt at mamman har häst. Du vet väl att ridning kan vara kanonbra för barn med låg tonus?

  Likaså om det är tvärtom. Hög tonus kan sänkas. Vi lider av det sistnämnda och har precis fått börja på behandlingsridning.

  SvaraRadera
 6. Underbart! Heja Abbe! Vårt lilla hjärtebarnbarn, som är ett år äldre än Abbe, har också lärt sig skidbackens tjusning - och t.o.m. testat snowboard! Läkarna har sagt att hon aldrig komemr att kunna ägna sig åt explosiva sporter, som fotboll, men att skidåkning är utmärkt!

  SvaraRadera
 7. Åh det där är verkligen glädje! När man klarar något man inte trodde man skulle fixa!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. GUD, vad söt Abbe är, aaaawww, så gullig!
  Alla som är där ni är nu, kollar nog lite extra länge på Abbe, följer honom med blicken och suckar. Den som ända fick krama om honom. Lyckos er.

  SvaraRadera
 9. Klart Abbe fixar det! Och jag förstår din glädje!! Har varit där själv. Vi åkte i o f s bara längd tills han var 6. Nu är han 12 och jag får stå på för att hinna med i hemmabacken...

  SvaraRadera
 10. heja söt-abbe! :)

  SvaraRadera
 11. Hejsan
  Tack för en sådan underbar sida.
  Själv vet jag lite om att ha en pojke med hjärtfel eftersom min sambo har en son som är född med hjärtfel. Vi skall ha honom idag en stund innan han skall hem till sin mor.
  Ge inte upp ..
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.