Lufttorkad skinka, lingon och potatis.

22:15

Det går liksom inte riktigt ihop. Storebror är kräsen som få. Eller kanske snarare kräsen som de flesta, när man är sex år? Jag vet inte. I alla fall. Det står inte speciellt många maträtter på hans repertoar och provsmakning av nya saker görs under stora konflikter med mycket teaterkväljningar och vånda. Men han älskar matlagningsprogram. Jag får inte ihop det.

I synnerhet "Halv åtta hos mig" har blivit en riktig favorit som han bara inte får missa.

Igår kväll hade vi en mysig middag, trerätters och lite extra fint dukat. Lite extra lördagsupställ. Det första storebror säger när vi satte oss till bords var "Åh vad fint du har dukat mamma". Sedan smakade han på varenda rätt, en efter en och avslutade allt med att sätta poäng på hela tillställningen, allt enligt "Halv åtta hos mig".

Förrätten var världens bästa sa han. Trots att det inte var det han först trodde. Lingonen visade sig vara granatäpple, och potatisen var honungsmelon skuren som små färskpotatisar med ett kuljärn. Men skinkan var i alla fall skinka.

Andra bloggar om , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Storebror är verkligen bäst! Om jag får barn hoppas jag han blir lika smart som denna unge kille. Han kommer gå långt! Alltid roligt att läsa.

  SvaraRadera
 2. Se, det finns alltid trick, fast ibland behöver barnen få komma på det själva! Nästa blir att laga gourmetmat tillsammans :-D

  SvaraRadera
 3. Även min snart 9åriga Mini älskar programmet "halv åtta hemma hos mig". Tyvärr så är hon inte lika modig att poängsätta måltiderna eller att för den delen prova sånt som kan eventuellt tänkas smaka mindre gott.

  SvaraRadera
 4. *skrattar så tårarna sprutar!!!*
  Tittar in med ojämna mellanrum och senaste veckans inlägg var ju helt galet roliga!
  Jag säger bara: Heja Abbes Pappa!

  SvaraRadera
 5. Hihi jag är kär i storebror! Och det där med att vara kräsen är nog inte ålderbetingat, har en sambo som är mer kräsen än vilket barn som helst ;). Kram M

  SvaraRadera
 6. Jaha, det är så man ska göra! Låta dem vara uppe och kolla på "Halv åtta", det måste jag testa.

  Vid dagens middag åt vår femåring enbart potatismos istället för hemmagjord fiskgratäng som vi andra. Hon hade nämligen smakat på dagis för tio år sen, och hon gillade det inte!

  SvaraRadera
 7. Vardagsflickan: Ja han är fin den killen. :-)

  Ann-Katrin: Det verkar bannemig vara ett trick. Vi får prova fler gånger att leka mat-TV hemma.

  Dagensekosblogg: Man vet aldrig, hon kan ändra sig.

  Emelie & Ludvig: Vad kul att du tycker det. Tack.

  Erics mamma: Jag med! (kär i storebror alltså) Du får prova att leka "halv åtta..." med sambon. :-)

  Hemmabloggaren: Ja visst. Testa det.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.