Ny kostym.

22:43

Ähum. Jag vet knappt om jag vågar säga det här nu.

Jag snackade ju häromdagen om att jag hållit på länge och snickrat på ny form till bloggen, men att jag brottats med hur sjutton man förvandlar en photoshopskiss till blogg med hjälp av xml och html. Nu har jag brottats färdigt och det är jag omåttligt stolt över.

Men när jag berättade om mina planer fick jag ju så många fina kommentarer om att bloggen är perfekt som de är och att jag inte skulle ändra på något, så då blev jag lite osäker. Fast nu har jag slitit med detta så länge nu så vill jag i alla fall visa hur jag tänkt. Kanske gillar ni det när ni ser det.

Klicka här så kommer ni till en testsida för den nya layouten.

44 kommentarer

 1. Nya sidan är fin, och nog förtjänar Storebror att få vara med på ett hörn! Därmed inte sagt att HejaAbbe inte varit fin hittills, tvärtom, gillar HejaAbbe såsom den alltid varit. Sidan är HejaAbbe på något vis. Vad tycker du själv?

  SvaraRadera
 2. orebror måste ju vara med överst i inledningen, alla hans goa kommentarer utgör ju en stor del av innehållet.

  SvaraRadera
 3. Ojoj så svårt. Heja Abbe är en snygg sida som den är. Men, det ÄR ju roligt med förändring också. Nya sidan är fin och det är en bra grej med bilderna. Kör på det nya tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Ser jättefint ut med den nya layouten, älskar det du har gjort med bilderna! Sidan var så klart underbar som den var, det hoppas vi att du redan visste.

  SvaraRadera
 5. Heja Abbe som den är, är kalasfin, men förändring är kul och du förändras, barn förändras och faktiskt har även bloggen förändrats. Jag tycker du ska byta, detta är jättefint

  SvaraRadera
 6. Jag tycker verkligen bloggen är fin nu men den nya blogghuvudet (som jag tror att det heter) känns mer aktuellt ser verkligen jätteproffsigt ut. Den enda invändningen jag har är den mörka bakgrunden, jag tycker att den försvårar läsningen, speciellt i sidopanelerna. Länkarna innan man klickar på dem syns inte heller. Färgerna är supersnygga, men finns det inget sätt så att bloggen kan ha färgerna och ändå vara lättläst. (Ja, jag ser dåligt)
  (Nej, gå nu inte in på min blogg och kommentera dess utseende - jag önskar att jag kunde trixa så som Abbepappan)
  Sammanfattning: fin nu, ursnygg men aningen svårläst i nya versionen. Fixa det och ändra sen. Förändring gillar jag.

  SvaraRadera
 7. Klart att bloggen ska växa i takt med Abbe. Gillar huvudet, och att rss- & kontaktinfo är så lätt att hitta.

  Visserligen läser jag mest via rss-läsare (SharpReader) men bildfunktionen kommer nog att locka mig till själva Abbe-sidan. Snyggt att bläddra mellan bilderna!

  Lite undrande är jag dock med tanke på Lisas kommentar, mörk bakgrund, har du ändrat det redan?

  SvaraRadera
 8. Den nya är ju kanonfin! Och jag gillade särskilt att brorsan fick hänga med på ett hörn. Att designen förändras utifrån livet och dess innehåll ser jag bara som naturligt!:.))

  Den nya är dessutom lite busigare... det gillar jag:.))

  SvaraRadera
 9. Jag gillade ju den gamla skarpt, men den nya är absolut snäppet bättre!

  SvaraRadera
 10. Jättefin.
  Men den högra delen är lite onödigt bred, den med länkar etc. Eller så är det bara min webbläsare som gör den så? Det är mycket luft där som gör att den "viktiga" texten, dvs själva bloggen blir för smal.
  Sen är ju den gamla bilden så söt, kan den få vara med i liten form någonstans? Längst ner eller så?

  SvaraRadera
 11. Den nya layouten är jättesnygg !
  Bildfunktionen var underbar !!!
  - OM jag ska tycka något negativt överhuvudtaget blir det att det det nya typsnittet i rubriken är lite "blaffigt", liksom lite tjockt och "tungt"
  Dock är det bra att brorsan får plats också.
  Har inga problem med att se länkarna MEN det är svårt att se en "redan klickad på" länk då den blir alldeles ljusgrå och liksom försvinner i övrig text (så var det dock även tidigare - så det kanske är en default du inte kan göra något åt)

  SvaraRadera
 12. Snygg ny blogg!!!!! Lite nyare och fräschare, men ändå "enkel" och "ren" layout. Gillar den skarpt!!!! Go for it. Det är alltid kul att förändra lite. Min hostiga 3,5-åring som sitter bredvid sa "Hej Abbe" när jag öppnade nya sidan. Han "känner" Abbe numera! :).

  SvaraRadera
 13. Kanske Abbe också blivit så stor att han inte längre tycker det är så kul med nakenbilden (även om det är en fin bild). Och bra att brorsan ryms emd. Men jag är inte riktigt så förtjust i fonten (i själva HEJA ABBE), däremot gillar jag att Abbe liksom banar väg mellan bokstäverna. Men jag är glad att du intee gjort om sidan helt och hållet!

  SvaraRadera
 14. Yes!!!!!! På alla punkter....

  SvaraRadera
 15. Den är fin den nya layouten. Absolut inget fel på den gamla, men en förändring är väl alltid uppiggande.
  Bara att testa. Skulle vi som läsare inte tycka om den efter ett tag så får vi säga det till dig.

  SvaraRadera
 16. Gillade texten i huvudet på den gamla layouten där du förklarar vad bloggen handlar om och att man kan läsa sammanfattningen. Den bör på något sätt vara med i den nya layouten också! Kan sen hålla med någon av de andra kommentarerna: HEJA ABBE-rubriken är lite för blaffig i den nya versionen.

  SvaraRadera
 17. Skitsnyggt! Och kul att Storebror kom med på ett hörn också. :-)
  Kör på den nya!

  SvaraRadera
 18. Nya är hur fin som helst! Men byt gärna typsnittet i "heja abbe". Eftersom att texten är röd kom jag att tänka på en reaskylt! Kör på nytt! Superbra att storebror är med i hörnet!

  SvaraRadera
 19. Jag är ledsen men jag gillar ändå den design du redan har mer och det inkluderar det gamla kortet av Abbe. Nyare bilder ser vi ju i bloggen men det är något speciellt med den bilden mot den rena bakgrunden.

  Däremot är jag störtförtjust i att du hakar på brorsan i namnet!

  SvaraRadera
 20. Kör på den nya. Omväxling förnöjer.

  ;-)

  /Klaus

  SvaraRadera
 21. Gillar båda sidorna men tycker den nya andas lite mer glädje och energi. Tycker också att storebror förtjänar sin plats i bloggen och därför känns det bra med heja abbe och brorsan.
  Tycker layoten känns precis lika mycket hejaabbe som den gamla.

  SvaraRadera
 22. Alltså, nya sidan är ju fin och så, och det är klart att storebror ska få vara med! Men det är nåt som inte stämmer med den nya layouten. Jag tror det skulle kunna vara att allt är så mycket kantigare. Layouten med mera färg och finessen med bilderna är bra. Du har ju lite att kämpa mot när Heja Abbe från början är en så snygg blogg...

  SvaraRadera
 23. Kör på den nya.
  Tänkte först säga att den gamla är sparsmakad och låter texten framträda. Men den nya är ju cool och representerar killarna på nåt sätt. Lite college-tröja stuk.

  /Elviras mamma

  SvaraRadera
 24. Kör på den nya sidan tycker jag. Abbe har ju utvecklats och utvecklas hela tiden och den nya sidan ligger helt klart mer "rätt i tiden". Storebrorsan ska självklart vara med, det har jag väntat på...

  SvaraRadera
 25. Jättefin! Du som har många läsare får gärna hjälpa till att uppmärksamma en liten kampanj jag startat ihop med en annan cp-pappa. http://cpmamman.blogspot.com/2009/03/i-love-cp.html

  SvaraRadera
 26. Jag tycker att den äår kanonfin! Stilren och väldigt snygg! Kör på den här!

  SvaraRadera
 27. Klart du ska byta till den nya! När Abbe växer måste ju bloggen växa också!

  SvaraRadera
 28. Kör Abbepappan, Kör! Nya layouten är ju jättefin!

  SvaraRadera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Otroligt snygg layout du gjort. så har brorsan kommit med på ett hörn, det vore en bra ide ändå! det skrivs ju mycket om storebrorsan oxå. kör på, abbepappan!

  SvaraRadera
 31. Jag var en av dem som inte tyckte du behövde ändra på något, men nu när jag sett den nya versionen har jag ändrat mig. Fint att storebror får vara med. Och det känns som om den nya layouten passar Abbe nu när han blivit en lite äldre kille.

  SvaraRadera
 32. Hej!

  Jag tyckte inte heller att du behövde ändra på bloggen, men nu har jag ändrat mig. Du är så duktig! Och klart att sidan måste förändras när barnen växer och situationen förändras. Och så tycker jag att storebror definitivt måste få synas i rubriken.

  Labolina

  SvaraRadera
 33. Mera plats åt underbara storebror!! :)

  SvaraRadera
 34. ojojoj, det här var svårt.. det kommer inte kännas som samma blogg om du byter layout, fast det kanske är det som är meningen.. Gillar att storebror får en del i rubriken också, fast ändå.. det du gjort med bilderna var verkligen najs, men resten, liksom, den här bloggen känns mer "hemtrevlig". Men om du nu byter, så är det väl bara och vänja sig för jag tänker absolut inte sluta läsa! :)

  SvaraRadera
 35. Så SNYGG!!! Som många andra sagt (skrivit) så är det najs att Brorsan får följa med... på ett hörs. Layouten var super

  SvaraRadera
 36. Som allting annat som du gör så blir det kanon!

  SvaraRadera
 37. Den nya blir jätte fin, bra att storebror även får vara med på ett hörn! Heja heja på dem båda två!

  SvaraRadera
 38. Den nya är jättesnygg, och bra att storebror också kom med där!Inte dumt att kunna se bilderna större, för dom är riktigt fina!

  SvaraRadera
 39. Nu är ju jag, som du, i branchen och skulle kunna säga massor om vad jag tycker. Men det ska jag inte. Jag gillar den nya, jätte mycket. En så fin och stark bild på en så fin Abbe och att hans underbara storebror också får vara med lite. Jag gillar den gamla också. Jätte bra tycker jag, hur du än gör. Jag kommer att läsa hur det än ser ut :)

  SvaraRadera
 40. Den gamla är kanonfin men den nya är nog strået vassare, dock hade den kunnat ha vit bakgrund istället för grå. Det hade gjort susen!

  SvaraRadera
 41. nya layouten är fin! fint med storebror med. ändå så saknar jag det gamla kortet, det borde få finnas med någonstans

  SvaraRadera
 42. Nja, jag är lite kluven... Först och främst: Självklart att brorsan ska vara med på ett hörn - han är ju störtskön! Och kul med Abbebilden som tittar ut ur texten, även om jag gillar den gamla bilden en aning bättre. (Kanske skulle man kunna ha en mindre bild på brorsan också, men å andra sidan skulle det kanske se överdrivet ut med två killar som kikar fram ur rubriken - jag vet inte, bara en idé.)
  Dessutom är det jättebra att man kan förstora och bläddra mellan bilderna - dina foton är ju så vackra att man gärna vill titta närmare.
  Jag tyckte att det var fint som du hade det tidigare, med presentationstexten i blogghuvudet, men det går jättebra så här också.
  När det gäller typsnittet i blogghuvudet håller jag dock med flera av de tidigare kommentatorerna: Det är för "blaffigt" och väcker reklamskyltsassociationer. Det teckensnittet skär sig ganska rejält mot den stämning som bloggen förmedlar i övrigt: Finstämt, lågmält, kärleksfullt. (Jag kollar på testversionen - just nu ser jag inget blogghuvud alls i den "riktiga" bloggen, men det hänger väl ihop med teknikproblemen du nämnde.) Det vore kanske bra med ett lite mer nedtonat teckensnitt, men det är förstås en smaksak. Man vänjer sig nog. För övrigt är Heja Abbe min favoritblogg oavsett utseende, och du har all anledning att vara nöjd med både den gamla och den nya layouten! :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.