Det gick åt helvete!

20:52

Jag mår piss. Vill bara börja med att säga det.

Egentligen är det inget hokus pokus, det där med att köra Windows på Macen. Sedan Apple började använda Intelprocessorer i sina datorer går det faktiskt att välja operativsystem. Varför man nu skulle vilja göra det?

Jag är precis som alla andra Macanvändare – ett fan snarare än kund, till Apple. Jag älskar deras intuitiva gränssnitt och snygga design, lika mycket som jag älskar att håna mina vänner med PC, för det motsatta. Men om sanningen ska fram så drar vi Macälskare ofta det kortaste strået när det gäller valmöjlighet. Det är bannemig inte ofta utvecklare orkar engagera sig i att ta fram en Macversion av vad de nu tillverkat.

Just nu har jag två olika programvaror för teckenspråk som bara funkar på PC. Så what the hell, det är väl bara att blunda när man sparkar igång Windows.

Jag blev rekomenderad Parallels Desktop, en applikation som gör att man kan växla mellan operativsystemen utan att behöva starta om datorn. Det funkade bra. Så blev då en bit av min Mac plötsligt en PC. Installationen av XP rullade också på, trots att jag känner mig helt vilse i PC-världens backslash- och underscorefyrverkeri. Men så ville XP ha en uppgradering. Jag gjorde som jag brukar (på mina Macar) klickade okej, datorn började jobba, och sedan hände ingenting.

Ingenting.

Ingenting.

Datorn susade och brummade och, tro det eller ej, skramlade. Men ingenting mer hände.

Den är död.

Jag har gjort allt man kan, varit i kontakt med byråns supportföretag, men jag är nog tvungen att inse vad som hänt. Hårddisken har kraschat.

Hade jag backup? Ja en del, men inte på allt. Jag vågar nog påstå att jag är bättre en genomsnittet på det där med att ta back-up. Jag tömmer över bilder till servern på jobbet då och då, och det backas på band varje natt. Men nu är det en stund sedan.

Alla bilder och klippta filmer sedan strax före jul är borta. Och jag gråter inombords. Okej, några få finns här på bloggen. Men då är de lågupplösta.

Jag får väl skylla mig själv. Så går det när man bjuder upp djävulen till dans.

Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer

 1. Testa frystricket. Lägg hårddisken i en lufttät påse och ta ut så mycket luft ur den som möjligt. In i frysen i 24 timmar och testa igen. Det kan vara så att den igår igång long enough för dig att flytta över lite grejer. Värt att testa iallafall. Har funkat för mig en gång.

  SvaraRadera
 2. Det är ju lockande att tänka att själva hårdvaran avskyr windows tillräckligt för att lägga sig att dö, men det är nog faktiskt en tillfällighet...

  Jo, frystricket kan fungera.
  Skit i att försöka få igång DATORN, plocka ur disken och häng den externt på något annat som du vet bootar fint.

  I värsta fall finns det företag som kan rädda diskar, t. ex. www.ibas.se - fast det kostar ju självklart en slant...

  SvaraRadera
 3. Näääe! Vilken mardröm. Hoppas det löser sig om må Windows brinna i helvetet.

  SvaraRadera
 4. "...OCH må" ska det förstås vara.

  SvaraRadera
 5. Stackare, Mitt förtroende till Pc ár nere pâ noll, windows ár ett djävulens redskap....
  Att boota macen, nej tack, kanske du skall tala med en exorcist.

  SvaraRadera
 6. Vilken jätteintressant blogg du har. Har aldrig besökt dig innan men glad att jag hittat hit. Jag kan nog lära mig mycket om att läsa om dig och din familj - och kanske uppskatta mina barns goda hälsa lite mer. Det är ju ingenting man direkt tänker på.

  Jag lägger till er på min favoritlista och tittar snart in igen.

  SvaraRadera
 7. Förstår din sorg!
  Såg faktiskt idag en reklamannons i tidnignen att elgiganten startat ett samarbete med ett företag som tar fram data från trasiga minneskort, hårddiskar osv. Har för mig att det kostade 1600 för en hårddisk och det kan det ju kanske vara värt fatksikt.. och om dom inte kunde få fram något så betalade man inget. Kanske kan vara något för dig nu?

  SvaraRadera
 8. Nu är det ju faktiskt så att Mac även är en PC (Personal Computer).

  SvaraRadera
 9. Hårddiskar dör. Själv har jag breakat fyra stycken. Brukar se det som möjligheten att starta allt på nytt ;)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.