Same same, but different.

22:19Tänk, att man kan ha så olika uppfattning om vissa saker.

Abbe och jag gillar nästan precis samma grejer. När jag kommer från jobbet gillar han att komma springande i full fart med armarna utslagna för att kasta sig runt min hals. Det gillar jag också.

Han tycker om när man busar med honom. När man killas, sådär lagom mycket. På gränsen till att det blir jobbigt, men ändå inte. När han skrattar så han kiknar, men jag slutar i tid och han flämtande säger "nea" [mera]. Han gillar när jag pappaslänger honom i luften. Ju högre, dess bättre. Ju stökigare, desto roligare. Det tycker jag också om.

Han älskar att gosa. Krypa upp i mitt knä och säga "mmmm" med ett sånt där "vilken-tur-att-jag-har-dig-tonfall". Och säga "niiin aph-aph" [min pappa] med ett suckade eftertryck. Det älskar jag med.

Jag tycker om att bygga kulbana. Han älskar det. Jag gillar att lägga pussel med honom. Det gillar han med. Och läsa böcker, baka pizza, gå i skogen, dricka espresso, äta popcorn och åka vattenrutschkana. Samma där. Vi gillar det.

Men när det handlar om att klä på sig kläderna på morgonen, är vi inte på samma våglängd. Abbe tycks ha fått för sig att det är en rolig jage-lek. Han springer runt huset och gapskrattar när jag vill byta hans pyjamas mot kläder. Han drar iväg så fort jag visar mig med en tröja och ett par byxor, fnissande med hopp om att jag ska springa efter.

Jag däremot, hatar det. Det är alltid bråttom, och jag är alltid trött. Att leka jage är inte vad jag vill just då. Och att försöka få på en strumpa på en liten fot som sparkar mig i ansiktet roar mig ingenting.

Tänk, att man kan ha så olika uppfattning om vissa saker.

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Han är ju sååå sööt!!

  SvaraRadera
 2. *s*
  Ler ihågkommande.
  Jag hade en som rev av sig kläderna och "kunde själv" och en som sprang runt som Abbe.
  Så här i efterhand är det faktiskt lite kul :)

  SvaraRadera
 3. Det är tur för oss föräldrar att det även finns en sommarsäsong... Annars hade man nog flippat (eller emigrerat till varmare land).

  Och det är också tur att det finns så många bra saker som man gillar att göra tillsammans. Kramas är ju aldrig fel :-)

  SvaraRadera
 4. va lik sin brorsa han börjar bli =)

  SvaraRadera
 5. En underbar blogg. Har nu läst massa inlägg från starten, och kommer garanterat fortsätta läsa i framtiden. Heja Abbe :) Och även storebror.

  SvaraRadera
 6. Hahaha, hade samma problem med en liten jag tog hand om när jag pluggade. Brukade sätta mej på golvet och låtsas inte veta hur jag skulle ta på mej mina egna ytterkläder. Skorna på händerna och jackan över benen och sånt. Då kom hon alltid krypande efter en liten stund, skrattade och visade mej - med sina egna kläder - hur man skulle göra. Färdigt! Och alltid mycket snabbare än kurragömma och spriterlopp runt soffbordet :).

  SvaraRadera
 7. vilken fantastisk sida och ni verkar vara en underbar familj! har precis hittat din blogg och länkar direkt till den på min egen! helt underbar! välkomna in på min blogg om du har tid och lust! där skriver jag om vårt vardagspussel, framförallt med vår prins calle i fokus. calle är nio månader och har ds. tack vare det är vi så många erfarenheter rikare!

  SvaraRadera
 8. *ler stort* vilken fantastisk fin bild! Har precis hittat eran blogg, och tycker den är fantastisk!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.