Inte lätt att vara storebror.

23:24

Många gånger förtjänar han att man blir arg. Men i ärlighetens namn får han ta mycket skit i onödan också. Med en resurskrävande och orosgenererande lillebror tvingas han vara stor och duktig oftare än andra barn i sin ålder. Och varje gång jag varit hård mot storebror för att jag varit trött och pressad och inte orkar inse att han bara är liten, blöder mitt hjärta av samvetskval. Det är ju fan att man inte ska ha mer tålamod och mer eftertanke över till de där ögonblicken.

Idag när jag höjde rösten åt honom för jag vet inte vilken gång i ordningen, levererade han en mening som pytsade på med en rejäl dos salt i mitt redan blödande samvetssår. En mening att älska honom ännu mer för. En mening värdig en boktitel.

– Jaha. Ännu en skällning från Herr Pappa.

Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer

 1. Touché! Så ska han tas, Herr Pappa, när det blir en skällning för mycket. Heja Storebror.

  SvaraRadera
 2. Ja, det där att tycka att ens stora barn är äldre än vad det är känner jag igen. Häromdagen sa vår storebror, när jag för typ hundrade gången sa "Du är ju snart 5-år, så gör man inte då" att Neeej, jag är faktiskt bara 4 och då är man också ganska liten, kom ihåg det mamma.
  Det sved men jag ska försöka, jag lovar.

  SvaraRadera
 3. Ja då får man nog en tankeställare. Känner som ulrika, "heja storebror" ;D

  SvaraRadera
 4. Underbar kommentar! Heja Storebror också!

  Önskar att man hade förstånd att skriva ner allt finurligt barnen säger, men det vill inte bli av.

  Men en klassiker är när storasyster var liten, kanske 3 år och då fortfarande det enda barnet.

  Hon tjatade jämnt om hund eller katt eller nåt annat hårigt djur. Men eftersom pappan är allergisk så blev svaret oftast: "-Nej, det går inte pappa är allergisk".

  Sen när hon började tjata om syskon och frågade pappan "-Kan jag få en lillasyster?" och pappan svarade "-Inte just nu gumman..". Då kommer den underbara kommentaren "-Är du allergisk eller..."

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Sugen på att tävla? Vet du om en tävling? Eller du kanske anordnar en tävling? Kika in hos oss, släng in en kommentar och vi för ryktet vidare! Tipsa även dina vänner om oss på Bloggtävlingar!

  SvaraRadera
 6. Tyvärr sant...förstår att det gör så JxxLA ont. Men kom oxå ihåg en annan sanning.
  Vi är BARA människor. så länge man gör sitt bästa brukar det räcka väääldigt långt.

  SvaraRadera
 7. Nämen gubben ... Jag tycker att det var en riktigt smart kommentar dock. Han har verkligen fattat, dragit slutsats och satt ihop den fint själv. Jag förstår saltet i såren ... du får krama honom lite extra.

  SvaraRadera
 8. Åhh vad jag känner igen detta! hur många gånger har man inte fått sig en släng av storebror för att man är orättvis. O jag vill inte vara det jag vill ge honom all den tid han behöver när han behöver den. Jag blir lika besviken på mig själv varje gång han måste stå tillbaka......

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.