9,69

22:07

Friidrott är kul tycker jag. I synnerhet under OS. Och hundrametersfinalen är såklart bland det mäktigaste man kan se. Men sporten har blivit lite skadad genom åren tycker jag. Eller om det är jag som blivit det kanske?

Visst. Förmodligen väldigt orättvist mot någon som tränat hårt i många år. Men när Usian Bolt avstannande, skojande och dansande slog sitt fantastiska världsrekord idag, kunde jag inte låta bli att fundera över vilka dopingpreparat han tagit.

Andra bloggar om , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Absolut. Och jag kan inte låta bli att tycka att det är tramsigt att den svenske brottaren blir avstängd från OS på livstid, när inte de som dopat sig blir det.

  SvaraRadera
 2. Det var den första tanken som slog mig också.. hade varit intressant att göra en helt anonym undersökning och se hur många som är dopade.. säkert väldigt många fler än vi tror.. tyvärr..

  SvaraRadera
 3. Det var det första jag sa när jag såg honom. "Hur dopad är han?" Tråkigt att det blivit så inom idrotten. Att vi inte kan glädja oss åt fantastiska resultat utan att ha en misstanke i bakhuvudet.

  SvaraRadera
 4. För att inte tala om Michael Phelps som har vunnit sju guldmedaljer i simning! Han måste ju vara dopad. Eller?

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte han är dopad. För det första går det inte hop med hans attityd: det känns på något sätt osannolikt att man först äter en massa farliga kemikalier och sedan börjar leka 20 meter från mållinjen. För det andra är han inte speciellt muskulös - han ser inte alls ut som t ex Ben Johnson.

  SvaraRadera
 6. Men vad chockad jag blir över hela resonemanget, varför tittar man ens på OS om man misstänker att fantastiska resultat har doping att tacka? Försvinner inte då all njutning av att få ta del av sådan lycka? Det är sorgligt. Skulle det i framtiden visa sej att Phelbes och Bolts var dopade - so be it. Fram tills dess kommer jag bli tårögd varje gång jag ser den sista längden på 4 X 100 eller Bolts utsträckta armar mitt i 100 meters loppet.

  SvaraRadera
 7. Jag tror som du... tyvärr.... alla goda resultat har inte goda uppladdningar att tacka. Men det är nog bara att vänja sig. Tyvärr säger jag, igen.

  SvaraRadera
 8. Karin: Mmm, men å andra sidan ville han ju inte ha bronset ändå, så honom gör det nog inget

  Pia: Helt säkert.

  Linda: Det värsta är ju att det kan vara helt orättvist. Han kanske bara är grymt snabb.

  Sofia: Doppad är ha i alla fall. :-)
  Men jag vet inte. De slår ju nya världsrekord i simning hela tiden. Tror simtekniken och dräktmaterialen utvecklats rejält senaste åren. Och så har ju Phelps en bisarr kropp, som skapt för simning. Jättestora fötter, långa armar och stora händer, relativt korta ben och stor överkropp = optimal tyngdpunkt. Dessutom stora lungor som ger lyftkraft i vattnet.

  Anonym: Kanske det. Jag hoppas verkligen att du har rätt. Det blir mycket roligare då.

  Någon av oss: Du har så klart helt rätt. Jag önskar att inte de där tankarna dök upp i mitt huvud. Det förstör liksom grejen, som du säger.

  Någon forskare föreslog att man skulle släppa all doping fritt. Kanske vore något, då blir det ju lika för alla. Men lite farligt skulle det kanske bli förstås...

  SvaraRadera
 9. Jupp: Just så. ALLA har inte bara träning att tacka. Förmodligen de flesta hoppas jag.

  Men även de som dopar sig har ju naturligtvis tusentals timmars träning bakom sig. Så det är ju inte så att de fått resultaten helt till skänks ändå.

  SvaraRadera
 10. Tänkte precis detsamma. Men vi får väl hoppas att det inte kommer fram något sen utan att han helt enkelt var outstanding.

  SvaraRadera
 11. De jamaicanska idrottarna som deltar i OS blir dopingtestade 5-6 gånger innan de tillåts tävla. Chansen att Bolt skulle vara dopad finns därför inte. :)

  Har också läst att när triangelhandeln höll på skickades de starkaste och mest aggressiva slavarna till Jamaica och det är därför det finns så många duktiga sprinters därifrån. Man får inte trippelt i en 100 meters-final bara sådär! :)

  SvaraRadera
 12. Jag är också skadad.
  Men när det gäller sköna karaktärer som Phelps och Bolt tänker jag "Snälla låt honom vara ren" i stället för "h*n är säkert dopad", som jag tänker i en hel del andra fall..

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.