Första dagen i korthet.

23:37

Photobucket

Vi vaknade lagom för att få se Åre i sommarskrud, åt en liten frukost i restaurangvagnen och bytte från tåget till buss. Väl framme gjorde vi en matsäck och bestämde oss för att bara ta en kort tur på fjället. Storebror fick syn på ett snöfält en bit upp ville göra snöbollar mitt i sommaren. Fair enough tänkte jag, och så traskade vi iväg.

Men som det ofta är i fjällen så verkar det närmare på håll än när man väl börjat gå, och eftersom jag på förhand intalat mig att det inte får bli för jobbigt om han ska tycka det är kul gav vi upp snöbollarna.

Men. Att dricka iskallt fjällbäcksvatten ur kåsa är något aldeles speciellt, ska du veta. Jag tror inte det finns en bäck längs Getryggens sydsluttning vars vatten vi inte smakat. Kanon om du frågar mig, eftersom vätskeintaget är viktigt i värmen.

Medan jag bäddade våra sängar och tog en dusch utforskade storebror fjällstationen själv, och det dröjde inte många minuter förrän han kom med en kompis han ville visa sin fällkniv för.

Efter middagen var det tipspromenad runt området. Den gick i hundranittio eftersom vi höll på att bli uppätna av mygg.

Ja, det var väl allt för idag.

2 kommentarer

  1. Var försiktiga om ni dricker ur kallkällor när det är så här varmt - man kan faktiskt bli lite dålig i magen just för att vattnet är så rysligt kallt.
    Då är det bra att värma vattnet lite i munnen innan man sväljer.

    Bäckvatten är aldrig så kallt, så det är ingen fara.

    SvaraRadera
  2. Åh vad mysigt det låter! Hoppas att ni får en underbar fjällsemester. Det är ni verkligen värda!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.