Tusen miljoner tack.

23:56

Ni är underbara. Lika nere som jag kände mig igår, lika överväldigad är jag idag. Vilka vänner det finns där ute, även om jag inte känner de flesta av er.

Jag har läst alla era kommentarer, ömsom med en klump i halsen ömsom med ett gapskratt. Och jag ska läsa dem igen, flera gånger. Syrrans historia om platt ost och min svåger som täckte sin son i ketchup gick inte annat än att dra på munnen åt, även om jag nu förstår hur han kände sig efteråt. Bra det här med blogg förresten, man kommer närmare familjen. :-)

Tack snälla ni för stödet och alla uppmuntrande ord. Tack för alla tandbortsningstips.

Efter lunch igår kom killarnas mamma hem och avlöste mig; jag behövde åka in och jobba. När jag kom hem sov storebror. Mamman låg hos Abbe som inte hade somnat än. Han hörde mig och ropade, "Ahhp-ahhph". Jag smög in till dem och Abbe satte sig upp i sängen. Han gapade stort och pekade på munnen.

– Ahhp-ahhph, ya aaa-a.
– Gapar du?
– Ya. Ya aa-a, mamma ohhssa.
– Gapa du när mamma borsta? det var bra gubben.
– Ya i-ee ååå-a.
– Näe, inte bråka. Det var en duktig kille. Kan jag inte få en kram är du snäll?

Det fick jag. Jag pussade honom godnatt och sa:
– Jag älskar dig vännen, kom ihåg det.
– Ya ähhsga ney. A-iii.

Han gjorde tecknet för "alltid". Mina ögon tårades och jag gick ut ur rummet, satte mig vid datorn och skrev inlägget.

PS. Idag känns allt bättre och storebror har inte ont i magen längre. Men TV:n då? Den höll. Det var bara scartkontakterna som hoppade ur.

13 kommentarer

 1. *ler* kanske behövdes urladdning för att bryta konflikmönstret :-) Skönt med pussar o kramar o kärlek igen :-)

  SvaraRadera
 2. Samma här mina ögon tåras därför att du och Abbe berör mig. :-)

  SvaraRadera
 3. Mina ögonen tårades av detta inlägget. Du är en fin pappa med finaste barnen man kan tänka sig!

  SvaraRadera
 4. Mina ögon tåras nu. Han är för söt er Abbe :).

  SvaraRadera
 5. Åh. Man kan inte annat än älska både dig och Abbe.. OCH storebror och mamma! <3

  SvaraRadera
 6. Abbemannen var hemma hos mig igår på snabbvisit och drack lite flädersaft, och när han var inne på sitt andra glas deklarerade han att pappa sagt att man måste borsta tänderna om man dricker saft. Jag frågade vad man gör då, när pappa skall borsta tänderna på en, och han svarade att man gapar stort. Sedan demonstrerade han med ett gap så stort att man nästan såg vad han ätit till frukost...
  Så, kära broder, ett litet utbrott kanske till och med kan vara bra ibland...

  Lycka till med tänderna och krama den lilla goingen och hans gulliga storebror från mig!

  SvaraRadera
 7. Det vet Du väl att Abbe och Storebror alltid älskar Dej!!!

  Mor och Far

  SvaraRadera
 8. Nu blir jag t.o.m tårögd av att läsa kommentarerna!

  SvaraRadera
 9. Det gör inget att vågorna går höga i en familj ibland, bara man får komma tillbaka till en lugn hamn tillsammans. Fick själv aldrig uppleva det men håller
  hårt på det nu när jag har egna barn.

  Förlåt, men kan inte hålla mig från att lämna ett litet citat.

  "Alla som har fru och småbarn vet att tennis hör till de lättare sakerna i livet."
  - John McEnroe

  SvaraRadera
 10. Jag måste bara få berätta att det finns få människor i min närhet, kanske ingen, som kan uttrycka sin kärlek till sitt barn i ord som du kan. Alla tappar vi tålamodet i bland (jag ganska ofta ;)). Jag berördes djupt av när du i ett tidigare inlägg skrev om mötet med Abbe på Göteborgs central. Du beskrev i ord den kärlek som även jag känner för mina barn och på något sätt blev det ännu tydligare hur jag själv känner det. Du vet, i bland kommer känslan över en så mycket mer påtagligt så att det nästintill svider i magen.

  Vad jag ville säga var att jag är berörd av ditt sätt att beskriva din innerliga kärlek till dina barn. Tack!

  SvaraRadera
 11. Oj, nu vattnas det i ögonen även här. Du har verkligen förmågan att beröra när du uttrycker dig.

  Kanske därför ni gör så bra reklam på Goss?

  SvaraRadera
 12. For en nydelig blogg du har laget. Og for noen nydelige barn du har! Absolutt rørende lesning. Barna er heldige som har deg som far, det må du bare vite. Kom inn på bloggen din ved en tilfeldighet, men jeg kommer definitivt til å fortsette å lese den. <3

  SvaraRadera
 13. Jag var vuxen när jag fick hjärtfel (myocardit + endokardit = cardiomyopati = hjärttransplantation.
  Det blir ju mycket sällan lika allvarligt som det blev för mig men man blir ju försiktig efteråt, om det så gäller tandborstning eller eventuella andra småinfektioner. Jag kan också hoppa jämfota av ilska ibland. Förbannade jävla skit över att tillvaron blev som den blev. Tålamodet rinner över och det betyder bara att du inte är mer än människa.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.