Fan ta dig, Peter Jonsson!

14:15

Susanna Kallur har tränat i fyra år. Försöken har gått bra, hon är laddad och känner att hon kan springa fortare än hon någonsin gjort. Det är nu det ska ske. Ett bra lopp i semifinalen och sedan ska hon ge allt för att plocka hem en åtråvärd OS-medalj.

snubblar hon på första häcken. Hon landar på huvudet, gör en kullerbytta och ser sina konkurrenter försvinna bort längs banan. Och med dem medaljdrömmen.

Hur tror du hon känner sig, Peter?

Okej. Det är ditt jobb som SVT-reporter att fånga upp henne och göra en intervju direkt nere på banan. Och det är hennes jobb att försöka svara på dina frågor. Susanna satt länge och laddade nere på banan för att svälja ner den där stora klumpen hon hade i halsen, eftersom hon visste att hon måste möta dig. Hon lyckades bemästra sina känslor och klistra dit sitt riksbekanta leende.

Men du hade bestämt dig, och ger dig inte. Du fortsätter och fortsätter. Mal på med frågor om hur bra allt sett ut, hur laddad Susanna var, och hur sannolik medaljplaceringen var, tills du ser att Susanna äntligen börjar darra på underläppen. Då klappar du till: "Så hur känns det nu då?" och Susanna börjar gråta. Nöjd?

Det var grymt, Peter. Grymt och onödigt. Alla förstod ändå. Du hade inte behövt plåga henne.

U P D A T E :
Jag läser nu på kvällen [22:51] att det visst inte bara var jag som tyckte så här.

U P D A T E 2 :
Mamma Kallur är storsint. Det är fint. Och visst har hon rätt i att "det kan bli lite tokigt" ibland. Ingen är perfekt. Men jag tycker ändå att Peter Jonsson drog det onödigt långt. Det hade han inte behövt göra, och det borde han insett själv.

Andra bloggar om , , , ,

21 kommentarer

 1. O jag kan bara hålla med...så jävla onödigt!

  SvaraRadera
 2. jag håller med! Man satt ju o böla själv för fan! usch va okänsligt!!!!

  SvaraRadera
 3. du skrev ner det jag tänkte.

  så jävla onödigt.

  SvaraRadera
 4. Detta var det bästa Du skrivit på riktigt länge!!!!
  Det var Dj-igt onödigt av Peter Jonsson!!!!

  Abbes Farfar

  SvaraRadera
 5. Vad kan man säga. Svenska journalister är nog det sämsta som finns. En käftsmäll skulle han ha. Se oxå på hon som komenterade simmningen. Vilket enormt tvärbär!!! Skäms på er!!!

  SvaraRadera
 6. Det här börjar ju kännas lite gammalt och uttjatat, men HEJA Abbes pappa.

  SvaraRadera
 7. Vad skulle han sagt då? Kanske....undrat hur det är med hennes syster? Frågat vad hon hade ätit till frukost?...Alltså...Man frågar väl hur det känns och hur det kunde hända?...Om jag gör bort mig på mitt jobb så kommer ju chefen och undrar hur det kunde hända och folk runt omkring undrar ju så klart samma sak....Tycker han sköter sitt jobb.. Han kan ju inte gärna kasta sig runt halsen på henne och låta henne gråta ut...
  Sen är det fruktansvärt synd om henne...Gillar henne skarpt

  SvaraRadera
 8. Jag håller med. Det är hemskt synd om Kallur, alla skadeproblem och nu detta.

  Men samtidigt, han är ju sportjournalist. Deras jobb är ju att älta saker i onöda och i leda. Normalt sett finns det 10 sekunder att prata om, nu fanns det en sekund. Vad ska man fråga?

  SvaraRadera
 9. Anonym 2: Näe det är klart han inte ska kasta sig runt hennes hals och låta henne gråta ut. Han ska ställa sina frågor, som jag också skrev. Men han vinklade dem på ett otroligt onödigt sätt. Byggde upp intevjun som om han ville ha lite sköna Kallur-tårar. Lite skjutjärnsjournalist-komplex.

  Bobban: Jo, visst är han sportjournalist. Men jag tyckte inte han gjorde något bra jobb. Jag gick in på SVT:s hemsida nu för att se om jag hade så fel. Jag skrev ju när jag var arg. Men SVT har klippt ungefär där han borde avslutat intervjun. Min gissning är att webbredaktionen tyckte ungefär som jag.

  SvaraRadera
 10. ja precis!..väldigt konstigt

  SvaraRadera
 11. journalister och politiker
  fy fa...

  SvaraRadera
 12. kunde inte skrivit det bättre själv, så jävla känslokallt av Peter!

  SvaraRadera
 13. Jag instämmer.

  Utan förmåga att känna av stämningsläget.

  *

  SvaraRadera
 14. jag håller med dig! hur kan man vara så okänslig?? det värsta är att journalister har till sitt försvar att "folket VILL se och höra,, oavsett..." "det säljer" men INTE på bekostnad av någon annan människas stolthet... man vill ju inte bidra till att det säljs lösnummer av en annan människas olycka. nä,,, skäms! jag mådde dåligt när jag såg intervjun! kände med sanna...

  SvaraRadera
 15. Jag var sååå jävla arg! Vilken idiot. Han slutade ju aldrig. Hade inte alls samma känsla när Marie Lehmann intervjuade en ledsen Kallur efter VM-finalen förra året.

  SvaraRadera
 16. Jag var sååå jävla arg! Vilken idiot. Han slutade ju aldrig. Hade inte alls samma känsla när Marie Lehmann intervjuade en ledsen Kallur efter VM-finalen förra året.

  SvaraRadera
 17. Håller med, sjukt okänsligt gjord intervju.

  SvaraRadera
 18. Skrev precis liknande i min blogg igår och blev nästan förvånad idag när jag märkte att så många fler reagerat :) Nu tycker jag nästan synd om Peter Jonsson för djävlar vad uppförstorat saker o ting kan bli när kvällisarna bestämmer sig för det...

  Likförbannat hade jag föredragit en medkänslig Marie Lehman i det läget istället för en dryg Jonsson.

  Stackars Sanna och naturligtvis blev det en medelmåttig final också *suck*

  SvaraRadera
 19. Jävligt lätt att bara sitta i soffan och tycka också. Klart att han led med henne. Han är en av de bättre reportrarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det här var länge sedan. Jag minns knappt detaljerna. Han är säkert en bra reporter, jag skriver bara hur jag upplevde intervjun från min "soffa". Nu i efterhand tycker jag att min rubrik var för hård, men nu står det som det står.

   Radera
  2. min kommentar var nog rätt hård med :D

   Radera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.