Bomber, granater, knivar och gafflar.

21:20

Var det någon som såg dokumentären om Karl Persson på SVT för någon dryg vecka sedan? Konstnären och musikälskaren Karl med en lång lista med komplicerade diagnoser: tremor, epilepsi, Aspergers syndrom och Tourettes syndrom. Bland annat, som han själv säger.

En underbar feelgood-dokumentär om en kille som inte har det så lätt, men som klarar sig med en stark karisma och stor talang. På frågan om varför han tycker så mycket om Mozart svarar han: "Det finns ingen annan utväg än att tycka om allt med honom".

Filmen finns just nu att se på SVT Play, men den ligger bara kvar några veckor till.

Se den!

Andra bloggar om , , , , ,

3 kommentarer

 1. Ja! se den! den bästa svenska dokumentären som SVT visat på ett tag. inte riktigt lika superbra som "Palace Hotell" om gamla Maja som envist drev hotell i Hultsfred (som gick för typ ett år sen) - men nästan. Och vilken kille, den där Karl!

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Jäklar, jag har intentionstremor, jag skakar extra mycket när jag ska göra något som då att skriva men att ha tremor hela tiden... Tack för baclofen för egen del.

  SvaraRadera
 3. Kände Kalle när jag var liten... Min mamma har jobbat en del med honom i hans konst och musikintresse :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.