Säg hej till vår nya familjemedlem.

23:18
Vi har fått tillökning. Sheza Smart Daisy, är namnet på den här lilla damen. Daisy är en quarterhäst och är precis som Abbe tre och ett halvt år gammal. Visst är hon fin?

Men jag måste ju vara ärlig och berätta att hela Daisy är inte vår. Bara halva. Den andra halvan tillhör killen som sitter på hennes rygg i bildserien ovan. Han är western-coach för både hästar och människor. Och där kommer vi in på anledningen till att Daisy blivit halvsyster till Abbe.

Abbes mamma höll nämligen på ganska mycket med westernridning innan jag och killarna kom in och tog över hennes liv fullständigt. Det är inte mer än rätt att hon tar tillbaka en bit av det. Det kanske låter väldigt märkligt att jag säger så här, men förhoppnings kommer hon att spendera lite lite midre tid med mig och killarna och lite lite mer med Daisy, från och med nu.

Daisy är ett litet projekt. Tanken är att hon ska tränas och trimmas till att bli en av en av Europas bästa quarterhästar i tävlingsgrenen reining, westernridningens motsvarighetet till den engelska ridsportens dressyr fast mer action och mindre fjolligt. Daisy är bara tre år och visar redan stor talang. Tanken är också att min fru ska tränas och trimmas, så hon kan sitta på när Daisy gör stordåd. Vi får se. Men framför allt ska de ha kul, min fru och Daisy.

Killarna och jag får väl köpa cowboyhattar och boots och vänja oss vid att lyssna på countrymusik, om vi ska nu hänga på westerntävlingar i framtiden. Vad gör man inte för den man älskar?

Andra bloggar om , , , ,

22 kommentarer

 1. Grattis till frun! Vilken skönhet!

  SvaraRadera
 2. Du verkar vara en underbar pappa och äkta make!

  SvaraRadera
 3. Jag blir nu så avundsjuk.
  Jag rider också men på ridskola (har gjort i 39 år) och är då en "fjolligt" dressyrryttare.
  Ska genast visa detta för min man....
  JAG vill också ha en häst och det går bra med en att dela också.....

  SvaraRadera
 4. En fråga bara 3½ år och gör redan dessa saker?
  Är det bra att göra så när den är så ung?

  SvaraRadera
 5. Hellu! Vill bara tala om att jag älskar din blogg om din underbara lilla Abbe. Läste hela historien idag och var bara tvungen att länka till dig. Hoppas det är ok? :)
  Massa lycka till vidare i livet och en stor kram till Abbe!

  SvaraRadera
 6. underbart, hästen ser superfin ut! Grattis till en läsning som kommer att göra er alla lyckliga.....killarna med cowboysarytrustning på läktaren o pappa med cool hatt o mamma i sadeln :))

  SvaraRadera
 7. She´s a beauty! Passar därmed utmärkt in i Abbe-familjen!

  SvaraRadera
 8. Grattis för tillskottet! Hon är jättefin! Älskar fotona!
  Innan grabbarna tog över min tid var det hästar som gällde (fast jag föredrog hoppning).
  Jag måste passa på att göra lite reklam för min vänninas pappas westernstall, det ligger ca 1 tim bilväg från er.
  Dom ordnar bla "teambuilding-ritter" mm efter önskemål, det kanske hade varit något att ta med reklamkollegorna på ;)

  www.lbwestern.se

  SvaraRadera
 9. Smart pappa, egentid är något mammor idag INTE har för mycket av.

  Vad gäller musiken, här kommer några tips:
  - Det finns bara en Johnny Cash.
  - Griffin House, plattan Flying Upside Down
  - Whiskeytown, plattan Strangers Almanac (klassiker)
  - Caroline Herring, plattan Lantana

  SvaraRadera
 10. Vilken fantastisk familj ni är!!

  SvaraRadera
 11. Det ser riktigt läckert ut! Hoppas din fru får många och långa roliga stunder med Daisy :D

  SvaraRadera
 12. Imosa: Yeaah!

  Sofia: Ska hälsa henne.

  Vera: Äsch.

  Ulla: Tackar.

  Lena: Det är inte fjolligt med engelsk dressyr. Det var bara ett sätt att beskriva skillnaden. Hästarna trippar ju fram sådär tjusigt. Lite gay, liksom. ;-)

  Och det råder rätt delade meningar om saker mellan de som förespråkar den engelska skolan och de som håller på med western har jag förstått. Daisy är under utbildning, men jag tror att hade hon bott i USA så hade men redan tävlat henne ett bra tag i hennes ålder. Men vad vet jag egentligen...

  Charlie: Åh tack. Läste du hela!!? Jag är imponerad och stolt. Och klart att du ska länka.

  Malle: Jag kan nog lära mig leva med det. :-)

  Grodans mamma och Charlotte: Visst är hon?

  Masarinmamman: Åh tack.

  Prinsmamman: Tack för tipset. Ska kolla in lbwestern.se.

  Hasse: Ren strategi. Då kan jag hävda min egentid. ;-) Tack för musiktipsen, lika bra att börja öva.

  Linda: Tycker du? Vad fint.

  Nina: Det hoppas jag med.

  SvaraRadera
 13. Låter underbart med lite egotid för makan och dessutom som fantastiskt rolig egotid! :D

  SvaraRadera
 14. Fin quarter och fin utrustning!! Om du och hustrun skulle bli osams så kan hon alltid hota med att sätta sig på lädervård av ett mycket fint konstruerat lädertränsel och en sadel ;) ;). Fast jag vill ju inte ge henne några idéer eller något :).
  Ett klassiskt skämt med quarters är ju att jaha behöver man fyra då rå för att få en hel häst hö hö hö ;)

  SvaraRadera
 15. Jag går tillbaks till det här inlägget om om igen - så otroligt fina bilder (det tycker jag inte bara för att jag själv är hästfrälst ;) ) Du tar väldigt snygga bilder över huvud taget och skriver väldigt bra!Jag "trillade på" din blogg av en slump för ett tag sedan och vill bara säga att den är fantastiskt fin och bra!
  Grattis till hästen - den kommer säkert ge mycket glädje!
  //Jennie

  SvaraRadera
 16. Otroligt vacker dam :) Blir lite avundsjuk, jag skulle oxå vilja återuppta westernridningen. Vi får se vad framtiden har att ge:) Hoppas det går bra både för Daisy och för frun :)

  SvaraRadera
 17. Heja Abbes mamma! Yiihaa!!
  Gammal hästtjej som jag är med 5 år som hästägare i baggaget önskar jag dig all lycka med den fina hästen!! Tyvärr finns inte tid riktigt än för hästarna men min tid kommer nog..När mina 3 killar har blivit lite större så..Kram

  SvaraRadera
 18. Jag är är kär i er kärlek! Hoppas (och tror) att vi kommer vara lika glada i varandra efter två barn.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.