Lite kul.

12:45

Om du någon gång tittat på en ultraljudsskärm, hos barnmorskan, kardiologen eller någon annan läkarundersökning, så vet du att det mest ser ut som ett grått blurr som rör sig. Lite som de där satellitsekvenserna av ett lågtryck som drar in över Sverige som meteorologerna visar på TV ibland. Det är jäkligt svårt att se det som läkarna ser.

Men idag såg jag Abbes hjärta väldigt tydligt. Klaffar som öppnades och stängdes, blod som flödade genom kärl och hela muskeln som pumpade.

– Det märks att Abbes hjärta blivit större och mer definierat nu än när han var nyfödd, sa jag.
– Ne, svarade kardiologen kort på sin charmiga finlandssvenska.
– Men jag har aldrig kunnat se något förut och nu ser massor av detaljer.
– Jo. Du haar noog plivit vaan. Kanse kan pörrja joppa här?

Det skulle se ut det.

6 kommentarer

 1. Jag tror att dom heter givare. Mojängen.

  SvaraRadera
 2. Men jag måste protestera lite: (vi)finlandssvenskar talar inte så där! Däremot har många finnar, som talar svenska, problem med klusilerna (b,g,d - p,k,t).

  SvaraRadera
 3. jag vet vilken kvinna du menar!!

  SvaraRadera
 4. Du skriver så underbart roligt!
  Jag fick mig ett gott skratt av ditt inlägg om ultraljudet & finlandsvenske läkaren!
  Din blogg får mig alltid på gott humör. Hoppas dock Abbes blåsljud inte leder till något större ingrepp..!

  SvaraRadera
 5. Jag hade också tänkt protestera lite - men Ulla hann före. (Vi) finlandsvenskar pratar inte så där, hade jag tänkt skriva. Och så hade jag tänkt fortsätta på samma sätt som Ulla. Det är viktigt för oss att svenskar förstår skillnaden mellan finlandssvenskar och finnar som talar svenska. Jämför Mark L. och Arja S. så förstår ni skillnaden.

  Hoppas Abbes blåsljud inte är så farligt!

  Kram! Labolina

  SvaraRadera
 6. Ulla & Labolina: Sorry, det var inte meming att vara taskig mot någon. Ville bara illustrera hur det lät. Jag vet inte var hon kommer ifrån, men jag gillar både henne och dialekten.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.