Vem styr egentligen?

19:58

Storebror har hållit på med en lek på sistone där han vill att vi ska styra honom med ord. "Rakt fram, stopp, vänster, stopp, backa, stopp och så vidare" Som att han var en blind robot som behövde ledsagas. Jättekul tycker han, i synnerhet om man lotsar honom lite fel – rakt in i en stolpe eller något.

Ikväll när mamman tröttnat på leken, vilket ju vi vuxna gör ungefär en timme före en femåring gör det, slutade hon med kommandona och sa till honom att gå in på toaletten och borsta tänderna. På vanligt sätt alltså. "Gå in på toa och borsta tänderna", till skillnad från "rakt fram, höger, stopp, vänster, stopp, tag tandbortsen" och så vidare. Gärna med lite entonig metallisk röst.

I alla fall, mamman gav upp. Storebror blev irriterad.

– Men mamma! Du styr ju mig inte.
– Joho då, sa hon, jag styr dig allt. Ända tills du blir arton. Då får du styra själv.
– !!

Det är inte ofta man får sista ordet med Abbes storebror. Men det händer.

Andra bloggar om , , ,

6 kommentarer

 1. Underbart, var ordet, sa... =)
  Alla poäng till mamman!!

  SvaraRadera
 2. Hej Abbes pappa,

  Jag letar efter ditt otroligt fina inlägg (det är iofs många...) - det om resan man gör när man väntar barn. När du förbereder dig på att åka till Italien men hamnar i Portugal... eller hur var det nu? Du vet nog vad jag menar. Skulle behöva kika på den texten igen...

  SvaraRadera
 3. Vera: :-)

  Hasse: Jag ska hälsa henne det.

  Jes: Hejsan. Jag tror du tänker på den här texten.

  SvaraRadera
 4. Du med all klokhet som kommer ur abbes brorsa så känns det nästan som att han förtjänar en egen blogg.

  SvaraRadera
 5. Jes. Har för mig att någon annan tipsat om det här tidigare, men jag kör en repris ändå. På http://hem.passagen.se/mia85/ så finns det än jättefin låt/video inspirerad av dikten du skrev om. Videon varvar bilder och tänkvärda ord. Jag berörs varje gång av meningen "jag är inte mitt syndrom, jag är Melvin och jag är unik som du" Så sant så sant...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.