Lite tråkigt.

12:57

De hittade något nytt på ultraljudet. Mitt hjärta slog dubbla slag när kardiologen tog fram ett papper med en schematisk skiss av hjärtat och skulle förklara.

Abbe har börjat få blåsljud igen och det orsakas av en liten förträngning på den vänstra lungartären strax efter förgreningen där man sytt på det nya kärlet. Något gör att det börjar bildas en smalare passage, det gör i sin tur att det blir turbulens när blodet strömmar förbi och det ger blåsljudet.

Hjälp, tänkte jag. Vad händer nu?

Men det är nog egentligen inget att oroa sig för. Öppningen är fortfarande 6-7 millimeter stor och det påverkar inte Abbe någonting, det bara brusar lite extra i stetoskopet. "Vi kommer att följa det här, ni får komma tillbaka om ett halvår" sa hon. Och då insåg jag att det inte är någon ko på isen. Blir det värre kan man sannolikt lösa det med hjälp av hjärtkateterisering och ballongsprängning. Vi får helt enkelt vänta och se.

Andra bloggar om , ,

10 kommentarer

 1. Jag finner inga ord för vad jag ska skriva. Vilken historia, vilken underbar blogg, jag sitter och skrattar och gråter om vartannat.
  Kämpa på, heja Abbe!

  SvaraRadera
 2. Inte så roliga nyheter att det dykt upp nåt nytt. Men som du beskriver så låter det inte som något stort ingrepp om det går att åtgärda med hjärtkat. Håller tummarna att det inte blir värre tills nästa kontroll.

  Vi har inte varit på UL sen i maj och det känns jättelänge. Före det var vi på UL en gång i månaden. Vi ska i oktober nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Elliot är ju opererad i maj och när vi var på ultraljud härom veckan tyckte läkaren att det räckte med återbesök om sex månader. Jag tycker det låter som en hel evighet när man är van att gå varje månad. Jag är helt säker på att ni märker om det blir några förändringar för Abbe, det är ju ni som är experter!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, jag blir alldeles kall. Men en lättnad ändå att de tycker att ni kan vänta med återbesök i sex månader! Håller mina tummar för er!

  Varma kramar.

  SvaraRadera
 5. Härligt att det inte var något "värre"...

  Vi hade också hoppats på att det som är tokigt nu med Marcus hjärta skulle gå att lösa via en kateterisering. Men det gjorde det inte. Väntar i skrivande stund på tid för operation. Ska bara hinna fylla 40 först, sen hoppas jag att kallelsen kommer FORT!!!!

  SvaraRadera
 6. Nej! Som alla andra "icke insatta" så kan jag inte riktigt föreställa mig hur ni orkar!
  Keep on är det magra jag kommer på...

  Själv är jag hittills en anonymis som läst ett tag. Principfast sådan!! Har egentligen en utmaning till alla på min bloggroll. Du behöver inte anta den om du promt inte vill. Men är man principfast så är man: varsågod, här är den: http://glimtar.com/?p=120 !

  SvaraRadera
 7. Hjärtkateterisering och ballongsprängning, säger du. Orden låter läskiga, men tänk vilken tur att det finns metoder läkarna kan ta till, om det skulle behövas. Håller tummarna för att så inte ska bli fallet.

  SvaraRadera
 8. Önskar Abbe och Er allt gott.
  Har funnit er blogg ikväll. Har inte kunnat slita mig från den. Vår först födda dotter föddes mkt svårt sjuk så jag kännde igen mig mkt i det du skrev från början i bloggen. Mkt fin blogg och du har ett underbart fint sätt att skriva.

  SvaraRadera
 9. Nej, inte det besked man vill ha. Men ändå skönt att det verkar som om det går att åtgärda och inte är akut. Tänker på er och önskar er den bästa av söndagar.

  En kommentar till några inlägg tidigare: FANTASTISKA bilder på hästen!! Undebara. Är ingen häst-människa, men bra foton, det gillar jag!!

  SvaraRadera
 10. Fanny: Tack.

  Imsavimsa: Jag håller också tummarna. Tack snälla.

  Imsa och prinsmamman: Visst känns det märkligt med så långt mellan återbesöken när allt varit så intensivt innan.


  Marina: Ja huh. Håll tummarna hårt. Och du, ta hand om dig.

  Monika: Aj då. Förstår hur du känner.

  Glimta Anna: "Keep on" duger väldigt långt, ska du veta. Ska kolla utmaningen.

  Nina: Håller med dig. Men det är i alla fall mindre läskigt än öppen hjärtoperation med hjärt- och lungmaskin och rubbet.

  Anonym: Välkommen hit. Och tack ska du ha. Hoppas dottern mår bra idag.

  Teresa: Mm, det är skönt. Och tack för bildkomplimangen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.