Gult är fult.

23:51


Apropå nappar. Abbe älskar sina nappar och vill helst av allt ha tre, fyra stycken omkring sig i sängen när han sover. Gärna en i munnen, en i höger och en i vänster hand. Han älskar dem allihopa.

Alla, utom en.

– Nu ska vi sova, vännen. Här får du fyra nappar.
– Neeeey! I-e mem.
– Vadå inte den?
– I-e uuul ämm. (ämm=napp när Abbe snackar)
– Varför inte gul napp, Abbemannen?
– Ya yilla i-e uuul ämm.

Okej. Fair enough.

Andra bloggar om , , ,

5 kommentarer

 1. Treåringar vet sannerligen vad de vill och inte vill, vad de tycker om och inte tycker om. Och de talar gärna om det också!

  (jag har också en treåring hemma)

  SvaraRadera
 2. Min kusin skulle minsann bara ha "fatta tuttar" när han var liten :P Det var svart nappar som menades! Inget annat kunde trösta. Min stakcars moster fick leta ihjäl sig för då var inte svart en vanlig färg på nappar.

  SvaraRadera
 3. Min 2-åring Nils är också bestämd i sin uppfattning om nappar. Han brukar be om den "konstiga nappen", det han tycker är konstigt med den är att den är genomskinlig (klar genomskinlig plast)! *hihi*

  SvaraRadera
 4. Och var det strejk en kväll då fick man leta till man hitta Nappen det skulle vara just då. Vi sprang omkring och letade eftersom barn vägrade sova utan napp. Till slut hade vi börjat slänga alla nappar i en tvättpåse, men sen hade det ju rotats i tvättpåsen för Nappen på dagen. Nappen hade hittats och inte lagts tillbaka. Sen köpte jag nappar i trepack.

  SvaraRadera
 5. Ett nappminne:

  Jag och min 4-åriga lilla tjej var på stan i julhandeln. Vi gick förbi en tomte som hade paket som man kunde köpa för 40 kr. Bredvid tomten stod ett kopparkärl fullt med nappar.

  4-åringen förstod direkt:
  "Jag vill börja med napp så jag också får en julklapp när jag slutar!"

  Hon är för övrigt galen i godisnappar, som hon frenetiskt suger på, för att kompensera för den napplösa barndomen...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.