Fångad av en stormvind.

23:50Så här ser det ut hos mig just nu. Det viner och vrålar, rister och knakar i huset.

Vägen hem var täckt av grenar och kvistar, vattnet på väg upp ur älven och in över de parkeringar vi använder vid jobbet. Då och då kom trafikmeddelanden på min bilradio. Men istället för de normala trettio sekunderna tog varje varning fem, kanske tio minuter. Välta bilar, översvämningar, träd över vägar och inställda färjor.

Än så länge finns det ström här hos mig i skogen, men det är bara en tidsfråga. Jag hoppas hinna posta det här inlägget innan det blir kolsvart. Fotogenlamporna och ficklamporna är framplockade och vedhållaren är påfylld.

Vi hörs i morgon. Om huset står kvar.

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer

 1. Hej Abbes pappa med familj! Först och främst, tack för en kanonblogg!! Som läkarstudent är det intressant att se hur vårdkedjan funkar sett från det andra hållet, och att du dessutom skriver väldigt gripande gör ju inte saken värre... =) Jaja, nog med smörande... =) Frågan är helt enkelt vem/vilka som gjort låten? Jag känner igen den som heart beat med the knife, men det är ju inte riktigt rätt...
  Hoppas det har mojnat hos er och att huset fortfarande står kvar!
  //Lina

  SvaraRadera
 2. Den låten i videon, jag har glömt namnet vad heter nu den?:D Det var en reklam innan med massa olika färger på studsbollar älskar den låten!
  Lovisaarkenlund.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Kan det vara Rolling Stones " She´s an rainbow "

  Janne

  SvaraRadera
 4. Eftersom Abbes papa verkar strömlös får jag svara i hans ställe.
  Göteborgaren José Gonzaléz med "Heartbeat".
  Reklamfilmen den var med i var för Sony Bravia.
  (Och 2She´s a rainbow" var med i en annan reklamfilm för dem, det var nog därför du kom att tänka på den, Janne.)

  SvaraRadera
 5. Tja, du lyckades fånga stormen. Tack. Då slapp jag :)


  ...fast här är det inga elavbrott och vi är så tacksamma.

  SvaraRadera
 6. Lina: Tack för smörandet. Ulrika har redan svarat på din fråga, jag kan väl bara tillägga att du har rätt i att det är en cover på The Knifes Heartbeat.

  Lovisa: Sony Bravias studsbollsfilm är fantastiskt bra, tycker jag. Och låten med.

  Ulrika: Tack för hjälpen! Jag kunde inte sagt det bättre själv. Strömen är kvar, men jag var på simma-skolan med Abbe.

  Janne: Jag fortsätter på Ulrikas eminenta reklamhistoria. "She's a rainbow" var först med i en film för iMac 1999 då Apple släppte den i många olika färger. Och i höstas använde Sony Bravia samma låt i sin Play-Doh-film. Där har du nog kopplingen till Heartbeat. Sony Bravia. (Fast jag tyckte studsbollarna var hästlängder bättre)

  Hosanna: Vi har faktiskt klarat utan strömavbrott än så länge. Kors i tacket.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.