Alla hjärtans dag.

21:07

Abbe hjärta Pappa. Behjärtansvärd. Brustet hjärta. By heart. Cross my heart. Delam tange barat = Mitt hjärta har krympt för dig [persiska]. Den som fyller hjärtat, fyller också ögat. Det som inte ögat ser, har hjärtat inte ont av. Ett hjärta av guld. Ett hjärta av sten. Ett rent hjärta är den bästa huvudkudden. Det är hjärtan bland molnen. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. From the bottom of my heart. Följa sitt hjärta. Gebroken hart = Brustet hjärta [nederländska]. Geléhjärta. Harhjärta. Hart = Hjärta [nederländska]. Have a heart to heart. Heartbreaking. Heartache. Heartfelt (He said a heartfelt thank you). Hjärta = Srce [serbiska]. Hjärta (gulligt) = Srculence [serbiska]. Hjärta och smärta. Hjärtans fröjd. Hjärtan på tråd. Hjärtans gärna. Hjärtans kär. Hjärtat får aldrig rynkor. Hjärtat mitt. Hjärtats lust. Hjärtats saga. Hjärtbarn. Hjärtblad. Hjärtefråga. Hjärtegryn. Hjärteglad. Hjärtegull. Hjärtekrossare. Hjärtemening. Hjärtevärmare. Hjärtevän. Hjärtesorg. Hjärterot. Hjärtfrisk. Hjärtinnerlig. Hjärtliga gratulationer. Hjärtligt tack. Hjärtlös. Hjärtnupen. Hjärtsjuk. Hjärtslitande. Hjärtskärande. Hjärtsnörp. Hladne ruke, toplo srce = Kalla händer, varmt hjärta [serbiska]. Home is where the heart is. J'ai mal au coeur = Jag mår dåligt [franska]. I don't have the heart to. I folkets hjärta. Ik hou van jouw met mijn hele hart = Jag älskar dig med hela mitt hjärta [nederländska]. Jag har inte hjärta att göra det. Kalla händer, varmt hjärta. Kaupungin sydän= stadens hjärta/centrum [finska]. Kardia mou = mitt hjarta, min kära [grekiska]. Kiitän sinua sydämeni pohjalta= jag tackar dig från djupet av mitt hjärta [finska]. Kronärtskockshjärta. Kära hjärtanes. Lilla hjärtat. Lejonhjärta = Lavlje srce [serbiska]. Låt hjärtat và mé. Lätta sitt hjärta. Mi corazón = Mitt hjärta [spanska] Mitä sinulla on sydämmelläsi = vad har du på hjärtat [finska]. Palmhjärta. Pepparkakshjärta. Put your heart into it. Russinhjärta. She's a beating heart baby. Slusaj svoje srce = Lyssna till ditt hjärta [serbiska]. Sweetheart. Sydämetön = hjärtlös [finska]. Sydämellinen= hjärtlig [finska]. Sydän kurkussa = med hjärtat i halsgropen [finska]. Sydänkäpy= hjärtebarn [finska]. Sydäntäraastava = hjärtskärande [finska]. Srce koje kuca = Ett hjärta som slår [serbiska]. The centre of my heart is a suburb to my brain. Ti si moje srce = Du är mitt hjärta [serbiska]. Ur hjärtats djup. Vad har på hjärtat? Vad hjärtat är fullt av, talar munnen. Varje hjärta har sin hemlighet. Van de bodem van mijn hart = Från botten av mitt hjärta [nederländska]. Vildhjärta. Vinna någons hjärta. Vin och musik gläder människornas hjärtan. Wearing your heart on your sleeve. Wild at heart. Young at heart. Zlatno srce = hjärta av guld [serbiska].

För ett tag sedan bad jag om ord, om uttryck med hjärta i. Det här är vad jag fick. Över hundra stycken!

Ni är fantastiska.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer

 1. vilket vackert inlägg.

  SvaraRadera
 2. om man får bidra i efterhand; citat från harry potter 7:
  "Where your treasure is, there shall your heart be also" (på svenska "Där din skatt är, kommer också ditt hjärta att vara").

  SvaraRadera
 3. Tina: Tack. Men det är ju egentligen inte jag som skrivit det. Har bara sammanställt era ord, i bokstavsordning. ;-)

  Caroline: Klart du ska bidra. Låt oss fylla på listan. (Och du. Jag diggar också Harry)

  SvaraRadera
 4. Det här inlägget flaggar jag med "keep new" - det vill jag inte tappa bort...

  Missa inte att lyssna på Marie Bergmans underbara låt Till alla hjärtan som finns på albumet Kärlekens ansikte.

  Här (http://www.mariebergman.com/Mariebergman/Diskografi/2DB8AAB5-499C-4D4B-A797-6C33CD9E391E_files/Till%20alla%20hja%CC%88rtan.pdf) kan man läsa texten till den. (Ja, länken är ju ursnygg dårå...)

  SvaraRadera
 5. å här kommer ett till..Hjärtegropen..säger jag ofta när något berör mig mycket!!! som Abbe till exempel...känns ända in i hjärtegropen!

  SvaraRadera
 6. personligen har jag alltid förundrat över det kinesiska uttrycket 小心 (xiao xin), litet hjärta = var försiktig.

  SvaraRadera
 7. Så här långt efter att du skrivit bloggen, skriver jag. 14/2 alla hjärtans dag. Hjärtebarnen tänks extra mycket på, kärlek och omtanke poängteras. För en himla massa år sedan fanns bara begreppet: Alla hjärtans dag, ett jippo från USA. Min födelsedag. Därigenom väldigt har jag varit uppmärksam på detta datum. Har sett att andra saker, än de kommersiella vuxit fram och blivit glad av det. Nu skall jag fortsätta att läsa din underbara blogg om dina killar.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.