Sällsynta dagen (R).

21:30

Okej. Nu blir det lite varning för repris här. Men jag känner att jag måste skriva om det här en gång till. Dels för att det rör något som ligger nära mig och Abbe och som kan gynna honom i det långa loppet. Men också för att jag som reklamarbetare tycker att det är ett sådant strålande exempel på bra varumärkesvård.

Jag pratar (än en gång) om Sällsynta dagen. Så här säger de på sin kampanjsajt: "Dagen har inrättats för att upplysa allmänhet, politiker och vårdgivare om att det finns sällsynta diagnoser och att det är många olika diagnoser. Det är inte ovanligt att ha en sällsynt diagnos. Men de som har en hamnar ändå en ovanlig situation."

Och som sagt, jag kan inte bli annat är lycklig inombords när jag tänker på valet av dag. 29 februari. Dagen som bara dyker upp vart fjärde år. Att självmant stå över tre år. Att släppa tre av fyra möjliga tillfällen att nå ut med sitt budskap enbart för att göra en poäng av vad dagen handlar om – sällsynthet. Alltså det är så jävla bra tänkt så jag ryser. Vilket symbolvärde.

Så om du inte redan gjort det, skriv på namninsamlingen, be nära och kära göra detsamma, länka hit, länka dit, och låt oss visa de som arrangerar den här dagen att de inte gjort det förgäves.

Så. Nu lovar jag att sluta tjata om det här.

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Om du har lust har du en enkel liten utmaning som väntar på dig här.

  SvaraRadera
 2. japp klart att jag skriver på det här...och länkar också

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Hittade din blogg av en slump,men upptäckte snart att din son har samma syndrom som vi just fått veta att vår snart 12 åriga son har!
  Nu har vår son inte alls mycket bekymmer av syndromet , men jag har förstått att han har haft tur.
  Här har jag kunnat läsa om hur det kan vara.

  Vilken liten godbit!

  Har för övrigt en till son och han kallas Abbe (Albin)

  Hälsningar malin

  SvaraRadera
 4. Jag har skrivit på och även länkat från min sida.
  Jätte bra med en egen dag och datunet är ju perfekt!

  SvaraRadera
 5. Största storasyrran här....
  Försökte skriva på men sidan påstod att jag försökte använda otillåtna tecken. Sorry men mitt namn innehåller de tecken det gör så då får jag avstå.
  Men självklart stöttar jag Sällsynta dagen ändå.

  SvaraRadera
 6. Finurligt till tusen-klart jag skrivit på!!
  /ulrika

  SvaraRadera
 7. Tack alla som skrivit på.

  Malin: Skönt att din son slipper så mycket bekymmer.

  Syrran: Knasigt. Du får helt enkelt byta namn.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.