En kärlekssång.

23:42

En musikutmaning, vad kul, det är ju mammas gata för mig, tänkte jag när Ulrika rullade vidare Mymlans kärleksboll till mig. Jag som har halva nedervåningen full med vinyl och cd-skivor, som har jobbat som DJ i 15 år och t.o.m. sjungit i ett band (jaja, högst amatörmässigt, men ändå). Jag har ett musikintresse. Det här blir lätt.

Ulrika och Mymlan ville höra en kärlekssång och gärna en berättelse till det. Okej. Då ska vi se.
Eh.
Kärlekssång.
Men.
Hur svårt kan det va?
Skitsvårt, för mig i alla fall. Ska jag ta en bra låt, eller en bra berättelse? Vad är kärlek egentligen? Boy meets girl, puss puss puss? Eller kärlek till sin kompis, sina barn, sin bil?
Svårt.

Min fru. Henne älskar jag mest av allt i världen, bredvid killarna. Vad hade vi för låt när vi träffades? Hahaha, ja just det. Det var mysigt, men knappast en bra kärlekssång för någon annan än oss. Men vår brudvals då? Den var ju lite kul, och det kittlar i hela magen så fort jag hör den och tänker tillbaka på den där magiska dagen. Fast inte är den någon sådan där riktig love song den heller.

Fan. Jag kan inte bestämma mig. Men två sånger dyker upp.

Den ena handlar om längtan. Om väntan på att få vara tillsammans med den man älskar. En väldigt fin text av Ulf Dageby till en melodi av Bob Dylan. Den spelade en större roll i ett tidigare liv, innan Abbe, storebror och deras mamma. Jag var tillsammans med en jente fra Oslo i sju år. Pendlade och längtade. Men det var då det. Och här är låten:Den andra handlar om en annan slags kärlek. Den kärlek som i mångt och mycket hela den här bloggen egentligen handlar om. Jag har skrivit om den här låten tidigare. Den har en alldeles fantastisk text enligt min mening. Om det viktigaste man vill ge sina barn. Och eftersom Abbe är den han är så griper just den här låten ett extra stadigt tag om mitt hjärta, och jag har svårt att höra den med torra fina ögonvitor. Så här låter den:
Puh. Nu är det gjort.

Vem vill föra kärleken vidare ut i bloggosfären? Ta bollen vettja. Men jag vill gärna veta vilka kärlekssånger Hanna, Granis, Helena, Camilla och Masarinmamman har på lager.

Andra bloggar om , , , , ,

8 kommentarer

 1. Tack! Braiga val, förstås. Och braiga motiveringar.
  Jag delar helt din grej med "Dansa på min grav", det har vi snackat om tidigare.

  SvaraRadera
 2. Fast jag tror du får förklara det där med "Black Jack" ;-).

  SvaraRadera
 3. UNDERBART! Hela jag sitter i rysning och med tårar o lycka på en och samma gång!

  SvaraRadera
 4. Oj. Oväntade låtar. Tack!

  SvaraRadera
 5. Jag ryser och ögonen tåras när jag tänker på hela ert liv med abbe.

  SvaraRadera
 6. HOPPSAN!
  ...det här är jag inte van vid...att vara Stina2...men men... det ÄR ett trevligt namn, så OK då...
  Tottas sång är bland det absolut bästa jag vet. Fram för allt efter att ha haft min älskade på 25 mils avstånd i fem och ett halvt års tid. Nu har vi 55-åringar flyttat ihop, äntligen, och behöver inte vänta och längta.
  Om jag skulle valt en sång som gäller kärleken till alla mina barn, skulle det varit Björn Afzelius' Isabelle eller Ikaros.
  ...men min datornördige sambo sa lite oroligt när jag spelade upp Tottalåten: Det där skulle kunna stå honom dyrt...upphovsmannarätt, hrmmm...
  Bara en liten vänlig varning på slutet, alltså...eftersom du är en av tre favoritbloggar, hehe. (Jag kollar flera gånger om dagen.)

  SvaraRadera
 7. Ulrika: Tack. Mm, den är grym. Jag ska berätta om "Black Jack", jag lovar.

  Ellen: :-)

  Mymlan: Jaså? Undrar just vad du väntat dig? Tack själv. :-)

  Stina: Vad fint. Livet med Abbe är helt underbart, men det har varit en krokig väg. Och den lär fortsätta vara krokig.

  Stina2: Visst är den fin. Och du. Jag tror du kan lugna din datornördige sambo med att det är en länk från YouTube, så jag tror det är den som publicerar videon där som är ansvarig rent upphovsrättsligt. Jag länkar bara. Men tack för omtanken. ;-)

  SvaraRadera
 8. BKO, jag tåras med dig. Svår utmaning, det fick bli så här hos Masarinmamman:

  http://masarinmamman.wordpress.com/2008/08/25/karleksang/

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.