Kiss och mus.

23:55

Abbe har ett lite speciellt förhållande till möss. Först var det den där drömmen och sedan den stora råttan hos Nils Karlsson Pyssling på Junibacken. Efter en hel del snack om att möss inte är farliga har nu Abbe och hans bror uppfunnit en lek. När de har en koja – eller vad man nu ska kalla en hög med täcken som de ligger under – så låtsas de att en mus kommer. Då gäller det att fort stänga in sig så musen stannar utanför. Ja, eh, de har kul i alla fall.

Som du kanske vet försöker vi potträna Abbe nu, och när han hojtar "E omme ihhss" gäller det att vara snabb. För kisset har i allmänhet redan hunnit en bra bit på sin resa från blåsan och genom urinröret när Abbe väl ropar.

Och här uppstår ett litet problem.

Åtskilliga gånger har jag kommit rusande för att slita ut Abbe ur kojhögen och springa till pottan med honom. Men inte har han varit kissnödig inte. Han och brorsan har bara lekt sin lek, och Abbe har ropat "E omme yhhss". Vilket naturligtvis betyder att det kommer en mus.

Men det är ju så svårt att se vad han tecknar, där under filtarna.

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Ha ha! Knivigt! Kanske bäst att inte chansa, dock...

  SvaraRadera
 2. Ajdå, så tokigt det kan bli...kan tänka att det inte alls är kul om man heter Abbe, men ack så charmigt om man är vuxen!

  SvaraRadera
 3. så fick jag le idag med!
  Många hälsningar

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ju bara helt underbart. Och du beskriver alla dessa små situationer på ett ljuvligt sätt. Man vill inte missa ett endaste inlägg.

  SvaraRadera
 5. Haha, vad knasigt det blir ibland:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.