Vita blodkroppar.

21:42

Leukocyterna – även kallade vita blodkroppar, blodets riddare, anställda i kroppens immunförsvarsarmé för att skydda mot yttre fienden. Som ett slags ödets ironi är "Leucocyte" också namnet Esbjörn Svenssons Trio valt till sin senaste platta. Ett namn som redan var bestämt innan Esbjörn så tragiskt omkom i en dykolycka i somras, och skivan förvandlades från att vara E.S.T:s senaste, till den oåterkalleligt sista.

Skivan släpps idag och lika glad jag blir för att få gå och köpa en ny E.S.T-platta, lika bedrövad blir jag för att det är slut. På gränsen till förbannad. Ska jag aldrig mer få gå på en konsert och njuta av Esbjörns fantastiska sätt att hantera sitt piano, aldrig mer se de tre vännernas underbara samspel?

Min skivsamling består självklart av fler artister eller grupper som inte lever längre, inget konstigt med det. Men av någon anledning känns det här otroligt mycket jobbigare. Esbjörn Svensson var inte färdig och E.S.T. hade så otroligt många fantastiska år framför sig. Det var inte ens ett dekadent rockstjärneleverne som satte stop, utan en dum jävla dykolycka.

I morgon ska jag gå och köpa mig en riktigt bra skiva. Det är ju fan också.

Andra bloggar om , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ja, det tog hårt, mycket hårt när Esbjörn gick bort.
  Ingen har kontrakt med livet och det är inte rättvist MEN, viss musik skiter i det och lever för evigt.

  SvaraRadera
 2. I torsdags mitt i eftermiddagstrafiken når de mig.
  Min radio är nerskruvad.
  Droppande, dröjande toner från ett alldeles särskilt piano.Jag känner instinktivt att det är han, att det är dom.Jag får det bekräftat i ord minuten efter.Jag visste ju innan, men där kommer saknaden.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.