Dagens tecken: Förkyld.

23:36


Sådär. Här kommer ett synnerligen aktuellt tecken; Förkyld. Tummen och pekfingret börjar särade vid näsan och förs ihop medan man rör dem nedåt. De dubbla pilarna betyder att man upprepar rörelsen.

Vad kul att det var många som ville se ett tecken om dagen här på Abbes blogg. Nu blir jag tvungen att lära mig dem. Och använda dem ofta så att de blir naturliga för Abbe att använda. Kanon.

Stina påpekade att det kanske inte är alla som vet att stödtecken och teckenspråk är inte riktigt samma sak. Så här ungefär kan man säga; När man stödtecknar använder man bara vissa nyckelord som viktiga för det man vill säga, medan man utelämnar regler och strukturer från teckenspråket. Men tecknen lånas därifrån.

Apropå förkyld, så gick jag ur magsjukeaskan in i förkylningselden. Hosta, snorig, Bengt Magnusson-röst och feber. Men snart är det jul.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer

 1. Det är helt sjukt (eh) men är NÅN frisk i landet Sverige?!

  Krya på er!

  SvaraRadera
 2. Åh va skoj nu ska här läras tecken;)... På Nova´s dagis lär de sig tecken varje dag, vi har fått hem häfte så vi kan träna också...

  Krya på er & god jul
  /Jessica

  SvaraRadera
 3. Bra! Nu kan ju inte jag vara sämre och lära mig tecknen. Nu ska vi lära oss det här så att Oscar lär sig!!

  Tack!!

  SvaraRadera
 4. Du borde prova Esberitox (kan va felstavat) det finns hos hälsokosten och höjer imunförsvaret, man ska ta det när man börjar känna sig dålig, det kan också hjälpa en att bli frisk fortare. Det smakar faktiskt ganska bra!
  Krya på er och GOD JUL!!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.