Don't try this at home.

20:06

Det här funkar inte.

Jag skulle tro att det finns fler av er som varit med om liknande, det är liksom oundvikligt i en familj med småbarn. Men för alla er andra; jag kan verkligen inte rekommendera följande upplägg:

Två konstant hostande småbarn som har hög feber. Visserligen på väg neråt under 39° men ändå. Den ena just återhämtad från kräkningar. Den andra som en tickande magsjukebomb med ett nyopererat hjärta. Och som hemsjukvårdare – två utslagna föräldrar, även de med feber och magsjuka.

Vem ska ta hand om vem? Hur ska man kunna uppbåda kraft för så enkla saker som att göra mat åt barnen? Det har blivit mycket välling idag kan jag säga. Och alla som någon gång haft en två-och-ett-halvt-åring vet att de kan vara som en gormande fotboja ibland. Med ett omättligt behov av att underhållas hela tiden. Av magsjuka mamman? Eller magsjuke pappan?

Nu sover de äntligen. Jag sitter uppkrupen i soffan och huttrar med täcket runt mig och MacBooken i knät. Jag har ont i hela kroppen, mår fortfarande illa men har lyckats få i mig lite blåbärssoppa. Klassiker.

Jag tittar på klockan och undrar stilla när Abbe ska börja kräkas.

Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer

 1. Blåbärssoppa är bäst för magsjuka!

  SvaraRadera
 2. Samma här..2 sjuka barn och 2 sjuka föräldrar(dock ingen med nyOpat hjärta)Men en 1 åring och en 6 åring..det är ett rent helvete när magsjukebomben slår ner i en barn familj, man får dock vara glad för att man har två toaletter ;)

  SvaraRadera
 3. USCH ni verkar i vissa stunder vara lika otursförföljda som denna familjen är, jag trodde inte det var möjligt men tydligt. Jag lider med Er alla och hoppas på omedelbart tillfrisknande så ni får krafter tillbaka att fira jul med! Mest av allt önskar jag att Abbe nu klarar sig! *kramen*

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för att Abbe skipper magsjukan...
  Krya på er!!

  SvaraRadera
 5. Jag lider lider lider med er, jag har tänkt på er hela kvällen i går och hela morgonen nu. Vi känner inte varandra alls, men du skriver så att ni hamnar alldeles under huden på mig. Och att vara hemma dah efter dag med hosta, feber, snor, kräks, virus virus virus, det känner jag alltför väl igen. Been there done that, och det är samma mardröm varje gång. Man tror att man ska tappa förståndet. Jag har inget hjärtsjukt barn, men ett barn med diabetes, och det är alltid samma ångest när magsjukorna börjar härja, för om han blir riktigt magsjuk så måste han bli inlagd och få glukosdropp. Det vill vi inte vara med om, särskilt inte nu till jul.

  I alla fall. Känn att det finns en väldig massa människor som läser det du skriver och tänker på er. Mycket. En varm och god jul önskar jag dig och Abbe och er fina familj.

  SvaraRadera
 6. Oh no! Låt Abbe slippa! Ni är värda mys och god jul-stämning nu nämligen! Kram MM

  SvaraRadera
 7. Jag påminns om de två veckorna när exmannen var på tjänsteresa utomlands och alla tre barnen + jag var magsjuka... Barnen var under 6 år alla tre. Vill INTE vara med om det igen!

  Krya på er!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.