Dan före dopparedan.

23:43
Puuh. Nu är det nästan klart. Jag ska bara lägga in sexkilosskinkan i ugnen. Den som blev över efter den inställda jultraditionen med kompisarna. Vi tar med den till mormor och "morfar" i morgon, men jag slänger in den i ugnen det sista jag gör innan jag går och lägger mig. Så får den ugnsbakas medan jag sussar sött. När den uppnått sina 70 grader piper ugnen och jag hoppas de sex kilona ska räcka ända till i morgon bitti. Åtskilliga är de gånger jag har gått upp mitt i natten och tagit ut skinkan för att det gått fortare än jag trott.

Efter en liten juklappsrunda farmor och farfar och kusinerna under dagen har det varit en del julstök här i kväll. Jag har gjort bohuslänsk äggost, janssons frestelse och bakat vörtbröd. Mamman och killarna har gjort julgodis. Mandelmassa i diverse färger och former.

Hon är modig, min fru. De doppade en del av sina kreationer i smält mörk choklad (mjölkfri!), strössel och kokos. Och lika förutsägbart som slutet på en Hollywoodfilm, var snart Abbe och allting runt omkring honom täckt av choklad. Men skit samma. Glada var de alla tre, och väldigt engagerade.

Och hur mår killarna? Bättre, faktiskt. Och hur mår jag då? Jo tack. Alvedon kan tar hand om det mesta.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer

 1. God Jul!! Ha nu en riktigt mysig jul tillsammans!

  SvaraRadera
 2. Hej Abbe och hela familjen!

  Jag och min familj vill bara önska en riktigt God Jul!
  Hoppas att ni mår bättre snart. Vi har precis åkt på en förkylning men det är inte värre än att vi står på benen. I morgon ska vi till flygplatsen och hämta upp vårt Sverigebesök. Det ska bli så himla roligt!!

  Kramar i massor från Kicki i Sydney

  SvaraRadera
 3. Vilket märke var det på den mjölkfria chokladen? Är sanslöst laktosintolerant, men kan ändå inte låta bli choklad så det vore ju super om jag kunde få tag på en som bara framkallar illamående av "rätt" anledning :)

  Btw, din blogg är underbar! Ha ett riktigt gott nytt år!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.