Två och en halv timme. Max.

22:13

Någon gång efter nio igår kväll körde Abbes magsjuka igång. Sedan kräktes han ungefär en gång i halvtimmen till klockan var halv fyra. Stora delar av den tiden satt jag på hans sängkant, beredd med en bunke om det plötsligt skulle komma upp något.

Jag försökte vila mig lite mellan lakansbyten och bunktömningar, på en tältsäng jag ställt in i killarnas rum. Storebror fick sova inne i vår säng hos mamma, men att klättra ner från hans våningssäng när man hörde Abbe gurgla skulle ta för lång tid, så jag valde tältsänglösningen.

När Abbe äntligen somnade från illamåendet vid fyratiden slumrade även jag till i min tältsäng. Bara för att väckas halv sex av Abbes storebror som skrek i högan sky ifrån vårt sovrum. Han hade våldsam växtvärk och var helt otröstlig. Med ögon som gick i kors av trötthet satte jag mig och masserade hans ben medan mamman ordnade med Alvedon. Men det tog sin tid att få honom lugn. Jag masserade. Och masserade. Och hela tiden väntade jag bara på att höra Abbe kräkas från sitt rum.

Det gjorde han inte som väl var. Men plötsligt hade klockan blivit dags att stå upp. Så mycket mer än ett par timmars sömn blev det inte i natt.

Alltså. God natt. Sov gott.

Andra bloggar om , , , ,

18 kommentarer

  1. Hoppas att du får sova riktigt gott inatt och att ni alla vaknar piggar imorn.

    SvaraRadera
  2. stackars liten och stackars pappa också.....dom ör så ynkliga när dom får magsjuka och tittar på en med stora ögon och ser så ledsna ut. sist lillasyster kräktes började storasyster storgråta för hon visste vad som skulle komma och hur otäckt det är.

    och själv får man ju inte sova en natt. hoppas du klarar dig och får sova gott inatt istället då

    SvaraRadera
  3. Säger som övriga. Hoppas ni får sova inatt. Vareseig magsjuka eller växtvärk är speciellt kul.

    SvaraRadera
  4. Stackars Abbe och stackars dig, brorsan. Magsjuka är nog det värsta man kan tänka sig utav våra vanliga infektioner.
    Hoppas nu att ni andra klarar er, och att ni är friska när ni beger er mot andra sidan jordklotet.
    Kramar till er alla.

    SvaraRadera
  5. Jag håller tummarna för att hela familjen får sova riktigt gott och vakna pigga och utvilade! Ni ska se att ni blir friska snart och får kry och härlig jul. Du måste ju verkligen kunna lära Abbe viktiga ord som Knäck och Pepparkakshus vilket kanske inte är så kul om man är magsjuk...

    Krya på er nu! Kramar

    SvaraRadera
  6. Usch, det är sååå jobbigt med små barns magsjuka. Både för dem och för föräldrarna...

    Stackars er... hoppas det går bra inatt då...

    SvaraRadera
  7. Appropå växtvärk - köp en vetevärmekudde eller en röd "värme-pack" (typ kylpackgelé fast för tvärtom-syfte). Det är guld värt i vår familj iallafall ... att lägga det mot det värkande växande området och sedan linda ett stödbandage runt - så det håller sig på plats - får iallafall vår (snart) 6-åring att faktiskt kunna somna om efter en stund.
    Go'natt !

    SvaraRadera
  8. Men nej. Eller så ser man det goda i det onda. Hellre kräkas nu än på julafton. ;/

    SvaraRadera
  9. Hoppas du fått sova lite bättre i natt och att ingen mer i familjen blir smittad. Vi har klarat oss - än. Men får det väl till julafton eller något. Då kan ju ni i alla fall säga att "vi slapp det på julen". Även om det inte känns som en stor tröst när man är mitt i det.
    Här är det inte växtvärk som håller storebror, fem år, vaken på nätterna utan leksaker som rör sig (för kompisen L på dagis har sagt att alla leksaker börjar röra på sig klockan 12 på natten), monster som kryper under sängen, konstiga saker som prickar och sådant som man kan se när man blundar, saker man kommer på att man bara måste berätta för någon fast klockan är tre på natten. Och däremellan vaknar lillebror, tre år, och saknar sin snuttis, är törstig, är kissnödig....
    *gääääääääsp*

    SvaraRadera
  10. Krya på dej Abbe gubben! Hoppas natten var lugnare för er alla

    SvaraRadera
  11. Det är jobbigt ibland!

    SvaraRadera
  12. Ja du, vet precis. Här körde storasyster igånng vid sju-tiden i går kväll. Någon gång runt 2 var hon och pappa uppe sista gången. Nu väntar vi för att se när lillasysters första magsjuka kommer ...

    SvaraRadera
  13. Jeeez, vilka flaschbacks jag får.. hur jobbigt det var för barnen och en själv de där nätterna!! Puh!
    Hoppas ni får en lugn och sömnfylld natt inatt!!

    SvaraRadera
  14. Hej!
    jag är ny här på din blogg, och har läst igenom varenda inlägg från första dagen. Du är så fruktansvärt duktig på skriva! du skulle kunna skriva om potatisar, och det skulle ändå vara lika intressant.. men nu är det inte så, utan nu skriver du om en liten vardagshjälte som fått kämpa i hela sitt liv.. Så fruktansvärt rörande och vackert att det är helt omöjligt att sluta läsa! jag älskar inläggen med skratt, gråt, allvar och skoj. Sluta aldrig skriva, jag tror inte vi läsare skulle klara av det :)

    SvaraRadera
  15. trodde ni att allt bara ska vara gullegull ,hästar, nya prylar och utlandsresor? Välkommen till den bistra verkligheten!

    SvaraRadera
  16. Usch, stackars pojkarna, magsjuka är ju (bland)det värsta som finns!

    Angående sista kommentaren av "anonym": va?!?! Tycker du att den här bloggen bara förmedlar gullegull så har du npog inte läst så noggrant...

    SvaraRadera
  17. Anonym - det där var väl lite väl hårt och elakt formulerat?
    Är det någon som vet nåt' om sjuka barn är det väl Abbes mamma & pappa ...
    Det är nästan så man hoppas att du "Anonym" får en alldeles egen liten egen släng av magsjuka

    SvaraRadera
  18. Till Anonym!
    Det är surt sa räven om rönnbären!!!

    Alingsåsarna

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.