Äh. Jag vet inte jag.

19:58

Igår var det så äntligen dags. De där finfina biljetterna som har legat och väntat i exakt ett halvår skulle äntligen visas upp i entrén till Ullevi. Det var dags för en bubblande pop-, disco- och technoexplossion i en fartfylld workoutshow signerad Madonna.

So far so good. Det var allt det där. Massor av dansare, klädbyten, videoskärmar och laserstrålar. Det var pumpande technobeats och tung bas. Faktiskt ungefär som jag förväntat mig. Jag trodde liksom aldrig att det skulle bli den där intima nerven och dialogen med publiken som det kan vara på en del konserter. Det är inte den sortens musik. Madonna är inte arenahymnernas mästare, som till exempel U2, vars halva repertor består av ööööuuööww-vänliga låtar. Så jag förväntade mig heller inte ett Ullevi som vrålar med i alla låtar.

Jag trodde mer att det skulle bli som att gå på en gigantisk nattklubb. Folk som dansar och studsar så att svetten lackar. Jag menar, vi snackar dansgolvens okrönta drottning under närmare tjugofem år.

Men nej. Inget party.

Med undantag för några låtar så var det knappt någon dansande publik alls. Trots att vi hade biljetter i golden circle och inte hade mer än sju, åtta meter fram till Madonna när hon var ute på catwalken så kändes det som att det var ett stort avstånd mellan henne och oss. Som att se en två timmars välregisserad videoshow på MTV. Välregiserat och snyggt. Men stelt.

Jag vet inte riktigt vem jag är besviken på. Madonna eller publiken.

(PS. Trots att jag är ett hängivet Apple-fan måste jag erkänna att kameran på iPhone3G suger. Vi stod skitnära och ände blev det inte bättre bilder än så här. Sorry)


Så här tyckte tidningarna: Expressen, G-P, G-P (lördagens spelning), Metro, Aftonbladet, SvD.

Andra bloggar om , , ,

16 kommentarer

 1. Eller så var det precis så? En jasså, var det allt-upplevelse. Det kan man få också av Madonna.

  SvaraRadera
 2. Malin Vänersborg10 augusti 2009 kl. 22:31

  Jag var på lördagen och jag skyller på publiken! Trodde verkligen jag skulle stå under hela konserten och tokdansa! Det var det dåligt av:-/ Trög publik är min åsikt!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du har fel, brorsan... För mig (och maken också för den delen) var detta en sanslöst proffsig show av en superkvinna som trots 50 fyllda kan och vill ge publiken en raffig, utmanande och sexig ( iaf bitvis) show. Det kanske var fel ställe att vara på - golden circle. Där vi satt - så nära scenen man kan komma utan att vara på planen - så både dansade och sjöng publiken. Och jag lovar att jag satt inte många minuter. Madonna är inte någon "allsång på skansen" live artist, men det var å andra sidan inte det jag förväntade mig heller. Går inte att jämföra med U2 eller Bruce Springsteen t ex. Mitt betyg är Skitbra och Proffsig och Jävlar vilket krutpaket.

  SvaraRadera
 4. Syrran: Jamen vad bra! Jag håller i och för sig med er om proffsig och superkvinna och allt det där. Och som jag skrev så förväntade jag mig inte U2-allsång. Men kanske stod alla trögproppar runt mig. Eller så har jag bara blivit gnällig av den här sommaren ...

  SvaraRadera
 5. Jag såg U2 på Ullevi, båda kvällarna faktiskt och jag är sååå glad för det. Nästan ännu mer när jag såg recensionerna för Madonna. Och allt det där sjunga med i "oh oh" var bara kul.

  SvaraRadera
 6. Tur för alla artister att det finns människor med olika smak. Och för oss vanliga dödliga också. Tänk vad enformig och likadan världen hade sett ut annars. Och jag tror inte du blivit gnällig under sommaren. Men du hade kanske andra förväntningar än jag :-)

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt och hållet med dig. Jag var på lördagens konsert... och vissa stunder ville jag bara gå hem. Visserligen var jag mest där för att min sambo ville gå på konserten, men ändå. Publiken kom aldrig igång, vissa låtar stod vi på planen bara och trampade- det hände liksom inget... Och när publiken väl kom igång- då var partyt slut... Och så såg vi ju inte så bra heller, så det kanske gjorde sitt till.
  Jag trodde jag skulle komma hem med en riktig "wow" känsla, men det kändes mest bara som "jaha... det var 900 spänn det..." Nä, tacka vet jag Lasse Winnerbäck! Hans turne börjar i höst, honom kan man alltid lita på! ;) Inte lika känd som Madonna, och har garanterat inte lika mycket videoskärmar och laserstrålar och dansare... men han får publiken att dansa och sjunga med! Man trivs på hans konserter! Jag längtar redan! :)

  SvaraRadera
 8. Snygg blogg! Skulle vara kul att följas på bloglovin =) Vill du?

  SvaraRadera
 9. den sämsta konserten blir oftast underbar om publiken visar stort stöd. trist att alla var så stela.

  SvaraRadera
 10. Dansade du själv? Någon måste ju börja...

  SvaraRadera
 11. Jo för tusan. Vi dansade allt vad vi kunde. Och visst fanns det fler som gjorde det, men det kom liksom aldrig loss sådär som man hoppats på.

  Jag kanske låter lite väl neggo. Jag tyckte att det var otroligt proffsigt och snyggt. Och jag är glad att jag var där. Men jag hade hoppats på mer stämning.

  SvaraRadera
 12. Att publiken var blöt och kall efter regnskuren kan ju ha bidragit till att den inte dansade.

  SvaraRadera
 13. Förlåt för min frånvaro. Behövde en bloggpaus. Har läst ikapp mig på bloggen. Oj, vad mycket som har hänt.

  Trist med konserten. Jag tror att det är Madonna själv som påverkar hur publiken kommer att bete sig. Visst måste man bjussa lite på sig själv, men om 50 000 personer står still så är det något fel.

  Kom och hälsa på i min nya blogg: http://justanotherxday.wordpress.com

  Kram/ enblevtre

  SvaraRadera
 14. Oj var vi på samma konsert? Tyckte det var ett himla ös runt mig i alla fall. Vi gav allt och tyckte vi fick mycket tillbaka. De svala recensionerna, ja det var väl väntat. Hon fick inga bra recensioner för 19 år heller och den showen är ju underbar. Lite typiskt svenskt det där.Och vill man ha en bra konsert, så får man väl parta loss lite själv också...eller? jag menar Madonna gav ju allt i två timmar! :D

  SvaraRadera
 15. Jennie: Kankske det. Fast man kan dansa sig varm. ;)

  Justanotherxday: Hej och välkommen tillbaka, jag ska titta in till dig.

  Textil stil: Vad kul! Du hade nog mer tur med folket omkring dig än jag.

  SvaraRadera
 16. Där jag satt var det ett himla drag, förutom grabben bredvid mig som mest satt och suckade hela tiden, så jag tyckte det var helt fantastiskt.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.