Besök hos fotfolket.

22:33Titta på de här små fötterna. De är så fina med tårna spretande lite åt alla håll, särdeles mjuka och gosiga (när de inte är så här sandiga), och de sitter fast längst ner på Abbe. När de är blöta och Abbe går med dem på ett varmt klinkersgolv blir det fotavtryck med bara fyra tår. Pektån, eller vad man nu kallar den som sitter bredvid stortån, pekar lite uppåt och får aldrig vara med och göra våta avtryck på golvet.

De här fötterna behöver lite stöd. Med 22q11-deletionssyndromet följde överrörliga leder, så när Abbe står på sina fötter "faller de in", som sjukgymnasterna och ortopedtekninkerna säger. Det vill säga att insidan av fötterna inte riktigt orkar hålla upp kraften från kroppen och benen. Så för att stabilisera, förhindra framtida förslitningsskador och kobenthet får han speciella sulor till sina skor som ger stöd på fotens insida.

Idag var vi hos ortopedteknikerna och provade ut nya sulor. Igen. Barn växer ju så förbaskat i den här åldern.

Andra bloggar om , , , ,

12 kommentarer

 1. Vilka sommarsöta små tår! Och tänk, det är inte alla som lämnar så unika fotavtryck efter sig...

  SvaraRadera
 2. Än en gång har du funnit detaljer som berör - du har ett otroligt estetiskt öga.

  SvaraRadera
 3. Såna tår har både jag och min dotter.... Tån bredvid stortån ligger ovanpå. Jättegulligt på Abbe och dotra min förståss. Inte lika gulligt på mig kanske, men jag har aldrig brytt mig om mina fötter sådär jättemycket utseendemässigt. Huvudsaken är ju att de funkar att gå på!!! Finns inget mysigare än sandiga små fötter, sålänge de inte hoppar ner i mammas och pappas säng förståss...

  SvaraRadera
 4. Och även jag är begåvad med dylika tår OCH fötter, måste också ha specialinlägg. Fast det beror väl på ålder i mitt fall :-)
  Vi tillhör en ytterst exklusiva skara som har 10 tår sett uppifrån men bara 8 sett underifrån. Inte illa!

  SvaraRadera
 5. Jag är 29år och har också specialinlägg i skorna. Det är coolt! :-)

  Det där med fotavtrycken låter som hämtat ur ett CSI-avsnitt. Vem är den åttatåade gangstern?!

  SvaraRadera
 6. Hjälp...känner mig otroligt förvirrad och ensam. Min dotter har exakt sådana tår. Trodde inte det hörde hemma med hennes diagnos, utan var lite personligt...och skulle rätta till sig när hon växte. Panik, så mycket man inte vet! Än är hon bara 4 månader, vad har framtiden i sitt sköte?

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Har upptäckt din blogg och det är en favorit numera. Jag måste bara få rekommendera en viss typ av fotilägg, som är lite annorlunda mot de som varit gängse standard nu. Dessa gjuts inte av avtryck från en redan infallen fot, utan är uppbyggda för att passa en "perfekt" fot. De ska då enligt tester hjälpa den egna foten att bli "perfekt". Har precis köpt till mig själv och min son (10 år) för att jag såg att hans fot tippade inåt. Om du är intresserad läs mer på http://www.stepforward.com.au/index.html. Jag har köpt och provat ut dem i Norrköping på http://www.neurodynamik.se/. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Vad sägs om 4 besök på OTA inom 6 månader!! sandaler till 2 par dagis, 1 par uteskor, 1 par vinterskor..vågar knappt tänka på vad det kommer bli innan året är slut.

  SvaraRadera
 9. Barfota barn, små fötter tycker jag är söta.
  Gick ofta barfota som liten och gör än i dag


  Annelie

  SvaraRadera
 10. Jag är plattfot.
  Båda kidsen är plattfotade efter mig.

  Min kärlek är fd. balettdansös.

  Hon är lite besviken på mina gener.

  SvaraRadera
 11. Om jag fick göra om mitt utbildnings och yrkesval skulle jag välja att bli ortopedtekniker. Men det yrket hörde jag inte talas om förrän halvvägs genom min ingenjörsutbildning...
  /Jessica i Nyköping med en egen Abbe

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.