Spotify. Utan invites.

17:14

Har du inte upptäckt Spotify ännu så rekommenderar jag dig att göra det. Jag tror kanske inte att det behöver någon närmare presentation, men här kommer ändå lite om du inte haft förmånen att testa det ännu.

Spotify är ett underbart litet program där du kan lyssna på musik. Allt finns inte där, men det mesta. Du kan göra playlists och du kan dela med dig av dem till andra, men inte ladda hem musiken till din iPod t ex.

Allt är lagligt, det är gratis och finansieras med hjälp av reklam, dels på skärmen i programvaran och dels mellan låtarna då och då. Vill man slippa reklamen betalar man 99 spänn i månaden. Kruxet är att det enda sättet att få tillgång till gratisvarianten har varit genom att få en så kallad invite. Jag har egentligen aldrig fattat riktigt varför, men så är det.

I England däremot behöver man inte invites så via Lollypopland hittade jag idag ett tips på hur man skaffar sig Spotify genom att låtsas att man bor i där. I England alltså. Det gör man via en så kallad proxy.

Så här gör man:

1. Gå in på sidan http://goproxing.com/ eller http://crypticteacher.com/ Funkar inte de så kolla på en proxy från (http://www.azproxies.com/proxy-lists/gb-web-proxies.html)

2. Där finns det ett adressfält där skall du skriva http://www.spotify.com/en/

3. När du kommer in på Spotifysidan väljer du: FREE (stor grön text) och skapar ett konto.

4. Zipcode som ni kan använda ifall Spotify klagar SE17 2DJ <-- Det här är bara ett postnr!

5. Tanka ner programmet och logga in.

6. Gå till din kontosida på Spotify (edit profile hittar du längst ner på sidan) och ändra land till Sverige med nytt postnummer.

Simsalabim, Spotify!


UPDATE:
Det verkar som att de ändrat så att man numera även behöver invite om man bor i Storbritanien.

30 kommentarer

 1. KANON tusen tusen tack abbepappan!
  funkar utmärkt :D

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag älskar spotify! Hur klarade vi oss innan liksom?

  Jag brukade tidigare skicka "månadens soundtrack" till min pappa (så slapp han fråga hur jag mådde liksom (fast han gör det ändå såklart)) men nuförtiden behöver han bara klicka in på min blogg för att se om det är blues, pop eller dancehall..


  Tänk vad med miljö och pengar jag sparar när jag inte behöver skicka cds över halva landet längre. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte hur mycket sanning det ligger bakom det hela, men min brors kompis mosters kusins barnbarn (ryktesvägen) blev spärrad från Spotify efter att ha använt ett fejk-engelskt konto och nu kan han tydligen inte ens skapa ett svenskt konto om han vill betala.

  Men som sagt, det är ett rykte och jag vet inte hur bra det stämmer, men det fick mig att luska reda på en inbjudan då jag är lite hysteriskt orolig av mig ibland.

  SvaraRadera
 4. Ja det där funkade ju klockrent!

  Skulle jag råka bli spärrad från Spotify är det ingen större katastrof för min del. Har inte saknat det tidigare efter som jag har all musik jag lyssnar på väl lagrat på hhd redan :)
  Robert Johnsons samlade verk är det enda jag behöver :)

  SvaraRadera
 5. Ååh, tack! Som jag längtat! :)

  SvaraRadera
 6. Lite passande två dagar efter det att Magnus Ugglas topplock har exploderat ;) men jag har aldrig haft vidare mycket till övers för Magnus Uggla.

  SvaraRadera
 7. jag älskar spotify! otroligt bra koncept :-)
  vilken söt liten kille ni har!!

  SvaraRadera
 8. Om man vill ha ett gratiskonto men inte orkar fixa via proxy går det precis lika bra att köpa premium i en månad och när du sedan har kontot gå över till gratisvarianten. Visst får du betala 99kr men då får du ju samtidigt testa Spotify i dess fulla prakt utan störande reklamavbrott och dessutom med bättre ljudkvalitet, i en månad.

  SvaraRadera
 9. Jag köpte min invite på Tradera för 20 kr :)

  SvaraRadera
 10. Spotify är fint, men en dag var (bl.a.) Kjellvander helt borta, mystiskt eller så kanske hans skivbolag inte ville vara med.. Prova denna länk, kan fungera fortfarande:

  http://spotify.rejected.se

  SvaraRadera
 11. Det där funkade inte för mig då det hela gick åt h-e nånstans på vägen. Men nu ska jag ytterligare en gång på min kompis om en invite. Hon sitter ju och trycker på 7 stycken!

  SvaraRadera
 12. nu har jag inte läst alla kommentarerna, så någon kan ha kommenterat detta redan. Men man måste inte alls ha en invite! Eller, det måste man, men man får en av spotify om man bara skriver sin e-mail på deras lista. Jag gjorde det, väntade två veckor kanske och sen kom det en invite på mailen. Har gjort likadant till mina föräldrar för att fixa spotify åt dem. Kan vara värt att vänta två veckor om man vill slippa risken att bli "upptäckt" om man kör proxy-varianten :)

  Håller med dig -Spotify är grymt!

  SvaraRadera
 13. Tack för "genvägen"!!! Me like spotify, även om jag sitter likt Nalle Puh och knackar mig i huvudet "tänk, tänk, tänk" på vilka artister och låtar jag ska söka på.. Helt blankt en lång stund!! Hahahaha..

  SvaraRadera
 14. Vad är browse.php för fil? är det bara mig som det inte funkar att ladda ner för?

  SvaraRadera
 15. grooveshark.com ar gratis o utan reklam. O funkar lika bra som spotify, om inte battre.

  SvaraRadera
 16. Jag är lite förvånad över att du säger att du egentligen aldrig riktigt förstått varför gratisversionen distribueras via invites. Med facit i hand är det ju ett genialiskt sätt att kommunicera ut ett nytt varumärke på marknaden. Word of mouth när den är som bäst.

  SvaraRadera
 17. men efter två veckor kommer detta up: "Your current location does not match that set in your profile. You may travel with Spotify, but only for 14 days. For unlimited travel upgrade to premium"
  Vad gör man då?

  SvaraRadera
 18. @Sara Är det sant? Gjorde du punkt 6 också? I så fall var det inget vidare tips. :(

  SvaraRadera
 19. Går inte att välja något annat land än United Kingdom för tillfället.
  Ska dock testa igen

  SvaraRadera
 20. free invites
  http://www.youtube.com/watch?v=pZAFzBAD1fY

  SvaraRadera
 21. Hejsan , jag undrar hur kommer man till kontosida på Spotify för jag hittar den inte eller vet inte hur man kommer dit :s

  Snälla hjälp mig, vill inte att jag inte ska få ha den kvar!

  SvaraRadera
 22. Hej Anonym.

  Gå in på spotify.com. Längst upp till höger står log in, klicka på den och fyll i ditt användarnamn och pswd. När du är inne tittar du längst ner på sidan, där står "edit profile". Klicka på den och ändra till Sweden och ditt postnummer.

  SvaraRadera
 23. hej ,
  när jag går in på ``free``
  så behöver jag en ''invitation''
  vad ska jag skriva där då ?

  SvaraRadera
 24. snälla , kan du svara ;O ???

  SvaraRadera
 25. Om du har gått in via en engelsk proxy på det viset som står i beskrivningen ska du inte behöva någon invite. Det är det som är hela poängen med att låtsas att man bor i Storbritanien.

  Är du säker på att du gjort rätt?

  SvaraRadera
 26. Jag kollade själv nu. Det verkar som att de ändrat på detta nu, så att man behöver invites även om man bor i England.

  Sorry.

  SvaraRadera
 27. Hittade en länk där man kan proxa att man bor i FRANKRIKE (behöver ej invite där) eftersom man nu måste ha invite i usa:

  http://www.danielnorin.com/index.php/webb-och-it-tips/gratis-spotify-invite.html

  SvaraRadera
 28. Kul att länken nämns :) Det funkar bra, ska se när Hiload rullar igen som det ska :)

  SvaraRadera
 29. GRATIS PREMIUM!!
  Gratis spotify premium! Allt du behöver göra är att göra en gratiskampanj, och värva 6 vänner. Tar ca 5 minuter!

  http://www.gratispremium.com/?ref=57305

  SvaraRadera
 30. Det funkar inte att söka på hemsidorna! :S Vet någon vrf? :S

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.